Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 22 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Joaquin Phoenix, declaraţii controversate despre religia scientologică şi creştinism

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 05 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1092 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Joaquin Phoenix, declaraţii controversate despre religia scientologică şi creştinism

Actorul american Joaquin Phoenix, interpretul unui rol important în filmul "The Master", despre care presa de specialitate afirmă că este inspirat din viaţa fondatorului Bisericii scientologice Ron Hubbard, consideră că acest cult religios "nu este cu nimic mai absurd decât creştinismul".


Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Mirror, starul american a declarat, totodată, că liderii cultului scientologic sunt "foarte umani, prin prisma faptului că nu îşi dau seama că au devenit obsedaţi de putere".


Joaquin Phoenix, care nu mai jucase într-un film din 2010, când a apărut în aşa-zisul fals documentar "I'm Still Here", ce prezenta tranziţia lui de la actor celebru la rapper debutant, recunoaşte în acelaşi interviu faptul că s-a aflat în pericolul "de a deveni plictisit" de cariera lui artistică.

 


"Am simţit pur şi simplu că aveam nevoie să schimb ceva în mod drastic şi în acest fel nu m-am mai plictisit. Voiam să am acelaşi sentiment pe care îl aveam când eram tânăr, când îmi spuneam: «Acesta e lucrul cel mai important pentru mine şi voi pune tot ce am eu mai bun în acest proiect»", a spus Joaquin Phoenix.


Presa de specialitate consideră că Phoenix a dat într-adevăr tot ce a avut mai bun în filmul "The Master", în care a avut o prestaţie excepţională, recompensată de altfel cu premiul pentru interpretare la Festivalul de la Veneţia din acest an.


Actorul american interpretează în acest film un veteran din Al Doilea Război Mondial, alcoolic şi cu moralul "complet în derivă", care îşi găseşte consolarea într-un cult religios condus de un lider carismatic, interpretat de Philip Seymour Hoffman.


Invitat să îşi exprime sentimentele pe care le are faţă de subiectul filmului, Joaquin Phoenix a spus: "Ştiu că oamenii vorbesc despre asta, iar unele dintre credinţele (acestui cult, n.r.) sunt ridicole. Însă ele nu sunt cu nimic mai absurde decât credinţele catolice sau creştine - asta nu este o insultă pentru cei care cred în aceste lucruri".


Actorul s-a declarat, totodată, uluit de autenticitatea filmului şi crede că liderii aflaţi într-o astfel de situaţie nu îşi dau seama de faptul că dacă deţin prea multă putere ajung să fie afectaţi de ea. "Cred că e uşor pentru oameni să se autoconvingă că ei fac fapte altruiste, dar în fond, faptele făcute cu acel grup reprezintă de fapt un act egoist", a adăugat Joaquin Phoenix.


Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex- aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.


Fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Gladiatorul". De asemenea, Phoenix a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului "Walk the Line", pentru care a câştigat un premiu Grammy.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
ACUMA LA TV 21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa