Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Vaya Con Dios: turneul de adio

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 07 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1442 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Vaya Con Dios: turneul de adio

Vaya Con Dios revine în luna Martie a anului viitor în Capitală, pentru ultima reîntâlnire cu fanii, care vor avea parte de un mix de lounge frantuzesc, melancolie languroasă şi ardoare tipica stilului gipsy pentru o seară perfectă, live la Sala Palatului, pe 15 Martie 2013, în cadrul spectacolului organizat de Events.
 


Vaya Con Dios îşi anunţă retragerea printr-un megaturneu, "Farewell Tour", care-i va aduce pe belgieni pentru ultima oară la Bucureşti în primăvara anului viiitor. După succesele înregistrate în 2009 la Sala Palatului din Capitală (spectacol ţinut cu casa închisă) şi în 2010 (club Fratelli, show de asemenea sold-out), ambele la invitaţia Events, Dani Klein şi colegii săi de trupă au decis să revină în România în cadrul ultimului lor turneu internaţional, prin care-şi iau adio de la fani. Trupa încheie astfel 27 ani de carieră glorioasă. Vaya Con Dios este actualmente cea mai cunoscută trupă belgiană. Hituri precum "What's a Woman", "Puerto Rico", sau "Neh Na Na Na" se aud constant pe toate posturile de radio; turneele trupei au traversat globul din Rusia până în Angola. Belgia a emis în 2008 o serie de timbre poştale "Vaya con Dios", cu imaginea solistei Dani Klein. În total, trupa a înregistrat până acum vânzări ce depăşesc 7 milioane de albume şi 3 milioane de single-uri.


"Vaya Con Dios a inventat un stil, pe care mulţi au încercat apoi să-l copieze. Cunosc această trupă de foarte multă vreme, se numără printre cei mai mari inovatori din istoria muzicii, astfel că spectacolul de la Bucureşti, care face parte din turneul lor de adio, trebuie văzut obligatoriu" spune Liana Stanciu, Magic FM.


Povestea Vaya Con Dios a început în Belgia acum mai bine de douăzeci de ani. Anii '80 reprezentau epoca la care vocea solistei Dani Klein putea fi auzită în diverse spoturi radio sau în cluburi obscure, alături de trupa indie Arbeid Adelt. O epocă la care succesul se lăsa aşteptat. Până când Dani Klein, alături de chitaristul Willy Lambregt şi contrabasistul Dirk Schoufs hotărăsc să pună bazele unei noi trupe. Împărtăşeau aceleaşi gusturi muzicale: jazzul, opera şi muzica gypsy... genuri nu foarte apreciate în acea vreme la Bruxelles. Noua trupă se numea Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu"), nume provenit din limba spaniolă, preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri măreţe de viitor – îşi propunea pur şi simplu să vadă cum sună atunci când amesteci rockul cu ritmurile latine, blues-ul, flamenco-ul şi şansonetele...


Cu albumul "Night Owls", din 1990, Vaya Con Dios ajunge să vândă milioane de discuri. Influenţele spaniole s-au resimţit din plin pe primele două albume ale trupei, ce conţineau piese devenite hituri în întreaga lume: "Puerto Rico", "Don't Cry For Louie", "Nah neh nah". Muzica lor era o adevărată gură de aer proaspăt în comparaţie cu mainstream-ul anilor `80: avea culoare, soul, pasiune şi fler. Vocea lui Dani părea desprinsă din alte filme: cântăreaţă de blues sau divă din Detroit, nicidecum o femeie cu capul pe umeri din Bruxelles.


Sub presiunea celebrităţii, însă, trupa începe să se destrame. Willy Lambregt părăseşte trupa; Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scenă şi de viaţă, pleacă, de asemenea, din Vaya Con Dios şi moare la scurt timp. Devastată, Dani îşi strânge forţele şi lansează solo tulburătorul "Time Flies", urmat de un alt album la fel de melancolic, "Roots & Wings", după care se aşterne o tăcere îndelungată, pauză în care îşi reface forţele, petrece timp cu prietenii şi familia, călătoreşte foarte mult, îşi cumpără o casă în Andaluzia, studiază psihanaliza, psihologia şi literatura şi chiar se înscrie la universitate.


Reîntoarcerea la muzică se produce în 1999, cu albumul "Purple Prose", şi apoi, şi mai hotărât, în 2004 cu "The Promise", care include hiturile "Je l’aime, Je l'aime" şi "Don't Deny". În 2006 este lansat cel mai semnificativ album al trupei, "The Ultimate Collection". El recompune istoria celei mai cunoscute trupe belgiene, care şi-a menţinut popularitatea, de-a lungul anilor, în rândul a milioane de fani europeni. Urmează, în 2007, "Comme On Est Venu", un album integral în limba franceză.


Pe 15 Martie, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele intră în vânzare începând de astăzi, 7 Noiembrie, şi sunt disponibile la preţurile de 120, 150, 190, 250 şi VIP 300 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Tichetele se pot cumpăra online, pe eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.


Concertul Vaya Con Dios este un eveniment recomandat de Magic FM şi suţinut de Prima TV.

 

SURSA: AMOSNEWSshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
ACUMA LA TV 19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa