Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 03 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

"Dansatori printre noi", un proiect fotografic spectaculos (VIDEO)

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 13 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 979 ori | Comentarii stire 0 comentarii


Un fotograf din New York a surprins diverşi dansatori din Statele Unite ale Americii pozând în timpul unor mişcări complexe în cadre din viaţa cotidiană, fotografii pe care le-a adunat în proiectul "Dancers Among Us" ("Dansatori printre noi").


Jordan Matter a început proiectul în 2009, când a rugat un membru din compania de dans Paul Taylor să lase scena pentru câteva momente şi să danseze în haine de zi cu zi pe peronul unei staţii de metrou american, scrie Daily Mail.


"În acea imagine Matter a găsit ceea ce căuta: un mod de a exprima sentimentul de a fi pe deplin viu, de a trăi momentul, de a lăsa timiditatea, de a fi prezent", potrivit unei declaraţii de pe site-ul fotografului.


Dar Matter s-a hotărât să îşi extindă proiectul în afara New York-ului şi să fotografieze dansatori din toată ţara pe fundalul propriilor oraşe. Pentru captarea imaginilor inedite, Jordan Matter a călătorit din Washington DC, în Chicago, Seattle sau California.


Fotografiile au fost apoi compilate într-o carte de 240 de pagini, intitulată "Dancers Among Us: A Celebration of Joy in the Everyday" ("Dansatori printre noi: O sărbătorire a bucuriei în fiecare zi").


Cartea "prezintă, una după alta, fotografii senzaţionale cu dansatori sărind, rotindu-se, înălţându-se, lovind - dar în mijlocul vieţii de zi cu zi: pe plajă, pe şantier, într-o bibliotecă, un restaurant, un parc", a spus realizatorul proiectului, Jordan Matter. "Cu fiecare imagine cititorul se simte acaparat, dornic să vadă următoarea fărâmă de magie."


De asemenea, fotograful insistă că imaginile sunt lucrări autentice realizate de dansatori adevăraţi, şi nu produsul unei manipulări fotografice:


"Nu există urmă de Photoshop aici, nicio trambulină, niciun şiretlic, niciun truc. Doar un fotograf, viziunea lui şi minunea a ceea ce se întâmplă când se aude click-ul aparatului foto."share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa