Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 20 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Unde mergem în week-end (VIDEO)

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 07 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1014 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Unde mergem în week-end (VIDEO)

Filmele De ce fierbe copilul în mămăligă, Diaz, Motoare sfinte, Mereu în offside, Omul cu pumni de fier şi Hoţul de cuvinte au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. Iubitorii de teatru pot aplauda, printre altele, piesele Povestea spicului de grâu, Şefele şi Necuvinte. Solista britanică Bonnie Tyler concertează, sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 20:00. Festivalul Flori de Gheaţă La Bucureşti se desfăşoară în perioada 7 - 8 decembrie 2012, Bucureşti, în diverse locaţii


Film
Aglaja (De ce fierbe copilul în mămăligă)
Ungaria, Romania, Polonia, 2012. Regie: Krisztina Deák. Cu: Babett


În speran'a unei vieţi mai bune, o familie româno-maghiară de circari, fuge de regimul ceauşist şi emigrează în vest, la începutul anilor 80. Odată ajunşi acolo, ca să poată ramâne în branşă, sunt nevoiţi să gasească ceva exotic cu care să impresioneze: mama are un numar special, stă atarnată de păr de cupola circului. Fiica Aglaya este extrem de îngrijorată că mama ei ar putea să moară executând numarul, iar această temere devine o grijă zilnică. În pofida îngrijorărilor, urmănd tradiţia familiei, ea însăşi ajunge să fie 'Femeia cu parul de oţel'. Filmul, a cărui acţiune se desfăşoară în perioada României comuniste este ecranizarea romanului omonim scris de Aglaja Veteranyi.
'Este o poveste firavă, sensibilă, despre oameni meniţi să-i bucure pe alţii, călcând deseori peste problemele proprii. În aparenţă e o lume a lucrurilor câştigate uşor, în realitate însă, fiecare zâmbet are în spate poveşti cel puţin cutremurătoare. Dar aşa e viaţa, nu iartă pe nimeni în tumultul ei.' - Krisztina Deak.


Diaz: Don't Clean Up This Blood (Diaz)
Italia, Romania, Franta, 2012. Regie: Daniele Vicari. Cu: Claudio Santamaria, Jennifer Ulrich, Elio Germano


Sâmbătă, 21 iulie 2001, în ultima zi a Summitului G8 desfăşurat la Genova, chiar înainte de miezul nopţii, mai mult de 300 de agenţi ai forţelor de ordine au dat buzna în incinta şcolii Diaz. Erau conduşi de Unitatea 7 urmată de agenţii Digos şi unitatea mobilă, în timp ce Carabinierii au încercuit clădirea.


A fost numită 'noaptea voluntarilor' datorită prezenţei masive a celei mai mari părţi a unităţilor forţelor de ordine. În ceea ce comandorul Fournier descria ca fiind un 'măcel mexican', 93 de oameni au fost bătuţi şi arestaţi în ciuda faptului că nu au opus nici un fel de rezistenţă. Cei mai mulţi dintre ei erau tineri, jurnalişti care dormeau, fiind cazaţi acolo.


Ulterior, autorităţile au declarat în conferinţa de presă că 63 dintre certificatele medicale completate de Poliţia Judiciară făceau referire la afecţiuni anterioare şi că acţiunea poliţiei s-a bazat pe suspiciunea prezenţei activiştilor Blocului Negru în clădirea şcolii. În realitate, după ce au fost supuşi unor suferinţe suplimentare în spital, cincizeci dintre cei arestaţi au trecut printr-o tortură îngrozitoare în secţiile de poliţie din Bolzaneto.


Filmul este o docudramă care reconstituie faptele aşa cum s-au petrecut şi restituie adevărul teribil.


Holy Motors (Motoare sfinte)
SUA, 2012. Regie: Leos Carax. Cu: Eva Mendes, Kylie Minogue, Denis Lavant


O zi din viaţa Domnului Oscar, un personaj misterios care sare de la un rol la altul precum un hitman de la o lovitură la alta: cînd asasin, cînd mare industriaş, bancher, cerşetoare, monstru, tată de familie etc. În fiecare rol plonjează cu toată fiinţa sa, acompaniat doar de Celine, şoferiţa limuzinei sale luxoase devenite acum casă, birou, studio de machiaj. Dar care este adevărata sa casă, adevărata viaţă, familie? Şi unde sînt camerele de filmat, "Sfintele motoare"?


Playing for Keeps (Mereu în offside)
SUA, 2012. Regie: Gabriele Muccino. Cu: Gerard Butler, Uma Thurman, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones


Faceţi cunoştinţă cu George Dryer (Gerard Butler), un cunoscut fotbalist în tinereţe, acum aproape falit. S-a întors în orăşelul de provincie McLean, Virginia ca să îşi îmbunătăţească relaţia cu fiul său de nouă ani, Lewis (Noah Lomax), pe care l-a văzut destul de rar de când s-a despărţit de mama sa, Stacie (Jessica Biel). Deşi a făcut nenumărate greşeli în trecut, George este dispus să facă compromisuri, de dragul copilului, şi să găsească un loc de muncă în apropiere.


Ca să păstreze o relaţie bună cu cel mic, Stacie îl convinge pe George să antreneze echipa de fotbal a lui Lewis. Ce nu anticipaseră cei doi este însă atenţia pe care o primeşte bărbatul din partea părinţilor copiilor din echipă.


Printre femeile atrase ca un magnet de George se numără Barb (Judz Greer), care vrea să se convingă că mai este încă atrăgătoare, după un divorţ urât. Apoi este Denise (Catherine Zeta-Jones), o casnică plictisită, crainic de ştiri în tinereţe, care se oferă să îl ajute pe George să ajungă prezentator de ştiri sportive. Nu în ultimul rând, sponsorul echipei, înstăritul Carl King (Dennis Quaid), se împrieteneşte cu George ca să le dovedească asociaţilor săi cât de apropiat este el de o fostă vedetă. Chiar şi soţia lui Carl, Patti (Uma Thurman), care i-a fost credincioasă soţului infidel până acum, îi face avansuri lui George, pentru că găseşte la el tot ce îi lipseşte soţului său.


Poate că George are situaţia în control pe teren, însă toate aceste tentaţii îl împiedică să petreacă timp cu fiul său. Cum va reuşi fotbalistul să fie un tată bun pentru Lewis şi să se împace cu Stacie, când toată lumea se luptă pentru un strop din atenţia sa?


The Man with the Iron Fists (Omul cu pumni de fier)
SUA, 2012. Regie: RZA. Cu: Dave Bautista, RZA, Russell Crowe, Lucy Liu


Quentin Tarantino prezintă OMUL CU PUMNI DE FIER, o aventură inspirată de filmele clasice de kung-fu, în viziunea colaboratorilor săi de cursă lungă, RZA şi Eli Roth. Aflat pentru prima dată în postura de regizor şi protagonist al unui film de lung metraj, RZA, alături de o distribuţie de vedete internaţionale, în frunte cu Russel Crowe şi Lucy Liu, spune povestea spectaculoasă a unor războinici şi asasini, precum şi a unui erou singuratic din China secolului al nouăsprezecelea, care trebuie să facă front comun pentru a distruge un clan de trădători care vrea să-i lichideze pe toţi.


De la sosirea sa în Jungle Village, din China, fierarul oraşului (RZA) a fost forţat de facţiuni tribale radicale să creeze arem de distrugere extrem de sofisticate. Când războiul care mocnea între clanurile locale dă în clocot, acest străin va reuşi să capteze o energie străveche pentru a se transforma într-o armă umană. Un singur om trebuie să devină salvatorul poporului care l-a adoptat, luptând alături de eroi de legendă împotriva unor asasini diabolici.


Combinând secvenţe spectaculoase de arte marţiale aparţinând unor maeştri ai acestui univers cu viziunea sa originală, liderul trupei de rap Wu-Tang Clan care a făcut istorie dominând lumea artistică a ultimelor decenii, RZA aduce pe marile ecrane proiectul său cel mai ambiţios, un film care uimeşte prin stilul vizual şi scenele captivante de acţiune.


The Words (Hoţul de cuvinte)
SUA, 2012. Regie: Brian Klugman, Lee Sternthal. Cu: Olivia Wilde, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dennis Quaid


Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie. Dar cui aparţin aceste cuvinte? Şi, la urma urmei, cui aparţine această poveste?


Dar, exact când tânărul scriitor se bucura de culmile succesului, un misterios Bătrân (Jeremy Irons) îl găseşte pentru a-l confrunta cu revelaţia că, de fapt, el este adevăratul autor al romanului. Bătrânul îi povesteşte amintirile frumoase, dar tragice din propria lui tinereţe petrecută la Paris după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, care au dus la crearea cărţii.
 


Confruntat cu realitatea că altcineva a plăti preţul pentru adevărul şi viziunea poveştii, Rory rămâne tulburat de întrebări esenţiale privind creativitatea, ambiţia, dar şi alegerile morale pe care le-a făcut pentru a-şi hrăni aceste impulsuri.


Scrisă ca o poveste în poveste, însăşi viaţa lui Rory este o creaţie ficţională. În spatele tuturor acestora se află, însă, geniul literar din viaţa reală, Clay Hammond (Dennis Quaid). Sedus de o frumoasă absolventă (Olivia Wilde), ajunge să-i dezvăluie adevărul despre romanul său şi nu se poate abţine să nu scoată la iveală şi câteva indicii care fac legătura între povestea cărţii şi propriul său trecut secret.


Teatru, spectacol
Vineri, 7 decembrie
Povestea spicului de grâu
Teatrul Ion Creangă, ora 18:00


O piesa deşănţată
Godot Cafe-Teatru, ora 21:30


O scrisoare pierdută
Teatrul Bulandra, ora 18:30


Sâmbătă, 8 decembrie
Miss Daisy şi şoferul ei
Teatrul Evreiesc de Stat, ora 19:00


Şefele
Teatrul Odeon, ora 19:30


Sânziana şi Pepelea
Teatrul Naţional I.L. Caragiale, ora 20:00


Duminică, 9 decembrie
Necuvinte
Teatrul de pe Lipscani - Sala Rapsodia, ora 19:00


Remember Maria Tanase
Casa Artelor, ora 19:00


Concert, festival
Vineri, 7 decembrie
Cristi Minculescu
True Social Club, ora 20:00


Mihai Mărgineanu
Club Tribute, ora 23:00


VandaLu lansează "Apus Sentimental"
Underworld Club, ora 20:00


Sâmbătă, 8 decembrie
Bonnie Tyler
Sala Palatului, ora 20:00


Alternosfera - concert eveniment la Turbohalle
Turbohalle, ora 21:00


Leo Iorga & Ordean
Hard Rock Cafe, ora 22:30


Litera lansează colecţia "Mari cântăreţi de jazz şi blues"
Ora: 07:00


Expoziţie, târg, atelier, altele
Vineri, 7 decembrie
Festivalul Flori de Gheaţă La Bucureşti
Festivalul "FLORI DE GHEAŢĂ", 7 - 8 decembrie 2012, Bucureşti, diverse locaţii


Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri
7 decembrie 2012-17 februarie 2013, Galeria Galateca


Sweet Fest
Curtea Veche - Hanul lui Manuc, 23 Noiembrie - 25 Decembrie.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
ACUMA LA TV 11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa