Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Manneken Pis, obiectivul turistic european care i-a dezamăgit cel mai mult pe turişti

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 07 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1008 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Manneken Pis, obiectivul turistic european care i-a dezamăgit cel mai mult pe turişti

Celebra statuie Manneken Pis din Bruxelles, care înfăţişează un băieţel dezbrăcat făcând pipi într-o fântână, este destinaţia turistică europeană care i-a dezamăgit cel mai mult pe turişti, potrivit unui sondaj realizat pe 1.300 de adepţi ai formulei 'city-trip' de site-ul internet StedenTripper. Rezultatele au fost publicate pe site şi preluate de 7sur7.be. Podiumul este completat de Turnul Eiffel şi triplul punct de trecere a frontierei (Olanda-Belgia-Germania) de la Vaals.


Conform sondajului realizat de StedenTripper, Manneken Pis este cel mai supraevaluat obiectiv turistic din Europa. 'Mulţi turişti (şi hoţi de buzunare) care se înghesuie să vadă un băieţel care face pipi? Nu, mulţumesc', se poate citi pe StedenTripper ca posibilă explicaţie a primului loc ocupat de statuie, deloc de invidiat.


Lungimea cozii de aşteptare la Turnul Eiffel este uneori mai mare decât înălţimea turnului propriu-zis, spun alţii pe acelaşi site.


Ca şi Manneken Pis, şi statuia Micii Sirene de la Copenhaga, a patra în clasament, este prea mică şi se află 'într-unul din cele mai mohorâte locuri pentru amplasarea unui obiectiv turistic'.


Piccadily Circus, aflat pe locul al cincilea în sondaj, este comparat cu o versiune ultra-light a Times Square din New York.


Top 10 mai cuprinde, în mod surprinzător, 'Gioconda' de la Luvru, greu de admirat în mulţimea de vizitatori care se înghesuie să o vadă, din cauza micilor sale dimensiuni, dar şi Muzeul 'Madame Tussauds' cu statuile lui de ceară, turnul înclinat din Pisa şi situl Stonehenge din Marea Britanie, care i-a dezamăgit pe turişti fiindcă monumentul megalitic poate fi observat doar de la distanţă, este foarte scump şi aglomerat.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa