Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O companie americană va vinde zboruri private spre Lună, cu 1,5 miliarde de dolari pentru două persoane

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 10 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1046 ori | Comentarii stire 0 comentarii

O companie americană va vinde zboruri private spre Lună, cu 1,5 miliarde de dolari pentru două persoane

Foşti înalţi responsabili ai Agenţiei spaţiale americane (NASA) au anunţat crearea unei companii private care va vinde, pentru prima dată, zboruri spre Lună, inclusiv pentru persoane particulare, relatează AFP.


Un zbor dus-întors pentru doi pasageri cu o plimbare pe Lună va costa 1,5 miliarde de dolari, au precizat fondatorii într-un comunicat.


"Golden Spike Company este prima companie care intenţionează să ofere regulat expediţii de explorare pe suprafaţa Lunii şi asta până la sfârşitul deceniului", au indicat ei.


Compania mizează pe existenţa de lansatoare şi pe apariţia de nave spaţiale de transport de persoane în sectorul privat, care ar reduce considerabil costurile zborurilor comerciale de explorare selenară, au explicat aceşti antreprenori, al căror anunţ a fost făcut în ajunul celei de 40-a aniversări a ultimei misiuni pe Lună, Apollo 17.

Preţurile propuse sunt de acelaşi ordin cu bugetele deja consacrate de ţări misiunilor robotice pe Lună, au subliniat iniţiatorii.


"Obiectivul Golden Spike este de a optimiza lansatoarele existente şi de a-şi vinde sistemul către ţări, indivizi sau societăţi ale căror obiective şi ambiţii sunt explorarea selenară", se menţionează în comunicat.


Golden Spike este creată de foşti reprezentanţi de marcă ai lumii spaţiale. Preşedintele director general al companiei este Alan Stern, fost director adjunct al NASA pentru ştiinţă, în timp ce preşedintele consiliului de administraţie este Gerry Griffin, care a fost director de zboruri în timpul programului Apollo şi şef al centrului spaţial Johnson de la Houston, în statul Texas (sudul SUA).


Compania mai are, printre consilieri, personalităţi politice printre care fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich şi Bill Richardson, fost ambasador american la ONU şi ex-secretar pentru energie al fostului preşedinte Bill Clinton.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa