Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cuba interzice stilul muzical reggaeton

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 10 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1092 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cuba interzice stilul muzical reggaeton

Cuba a decis, în urma unei campanii publice, desfăşurate sub sloganul "Opriţi vulgaritatea!", să interzică stilul muzical reggaeton în spaţiul public.


În ciuda popularităţii în creştere a acestui stil muzical, ce constă într-un amestec de hip-hop, reggae şi alte stiluri ritmate, reggaeton a fost acuzat că perverteşte moştenirea muzicală a insulei, promovând în acelaşi timp o imagine sexuală degradantă a femeii, informează lemonde.fr.


Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Institutul Cubanez pentru Muzică a pus în practică o serie de măsuri pentru a înăbuşi un stil muzical considerat vulgar de către autorităţi. "Pe de-o parte, există acele versuri agresive şi obscene, care deformează senzualitatea înăscută a femeii cubaneze, făcând-o să pară un obiect sexual grotesc", a declarat Orlando Vistel Columbié, directorul acestui institut, pentru ziarul oficial Granma. "Şi toate acestea, pe o muzică foarte discutabilă", a adăugat el.


Muzicienii care cântă reggaeton sunt ameninţaţi cu ştergerea de pe listele oficiale, iar acest fapt i-ar împiedica să lucreze. Posturile de radio şi cele de televiziune sunt şi ele încurajate să oprească difuzarea acestor cântece. "Suntem pe cale să ştergem cataloagele muzicale cu scopul de a eradica aceste practici care, în forma lor actuală, deviază cultura legitimă cubaneză de la cursul ei", a declarat Vistel Columbié. O lege care va stabili tipul de muzică care va putea fi difuzat în Cuba va fi adoptată în curând.


Pe o insulă unde muzica şi dansul fac parte din cotidian, şi unde tinerii abandonează salsa tradiţională în favoarea stilului reggaeton, această decizie riscă să stârnească furia populaţiei. "Desigur, oricine poate să asculte muzica pe care o doreşte la el acasă, dar această libertate nu include dreptul de a difuza reggaeton nici la scară naţională, nici în locurile publice", a adăugat Vistel Columbié. "Aici este vorba de o operaţiune pseudo-artistică, ce nu are nicio legătură nici cu politicile noastre culturale, nici cu etica din societatea noastră", a adăugat el.


  Reggaeton este un gen muzical care a apărut la începutul anilor 1990. Cântat în limba spaniolă, raggaeton derivă din reggae, hip-hop şi ritmuri specifice muzicii din America Centrală şi din Caraibe. Foarte apreciat în America Latină (Panama), în Caraibe (Puerto Rico), acest stil muzical are succes însă şi în Europa, mai ales în Spania, Italia şi Portugalia.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa