Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Animalele lui lui Nuţu Cămătaru, ridicate de pe proprietatea acestuia. Cei patru lei şi doi urşi vor fi duşi la Zoo Bucov

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 27 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 1405 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Animalele lui lui Nuţu Cămătaru, ridicate de pe proprietatea acestuia. Cei patru lei şi doi urşi vor fi duşi la Zoo Bucov

Reprezentanţii Gărzii de Mediu şi cei de la Vier Pfoten au venit, miercuri dimineaţă, la casa lui Nuţu Cămătaru pentru a ridica cei patru lei şi doi urşi, pe care îi vor duce la Grădina Zoologică Bucov de lângă Ploieşti.

Kuki Bărbuceanu, de la Vier Pfoten, a declarat, la intrarea în curtea casei lui Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, că animalele vor fi tranchilizate şi duse la Grădina Zoologică Bucov, unde se vor adapta foarte bine, întrucât sunt condiţii mai bune decât pe proprietatea lui Nuţu.

El a spus că animalele sunt uşor subdezvoltate, dar au o stare bună de sănătate.

Întrebat despre eventualul transfer al leilor în Africa de Sud şi adaptarea lor acolo, Kuki Bărbuceanu a spus "te obişnuieşti repede cu binele".

În curtea casei lui Nuţu Cămătaru au intrat mai multe maşini, printre care şi un autocamion cu care vor fi transportate animalele.

Reprezentanţii Vier Pfoten vor verifica animalele, le vor tranchiliza şi vor supraveghea transportul până la Grădina Zoologică Bucov.

Vier Pfoten preciza, marţi, într-un comunicat de presă, că analizează "mai multe posibile soluţii" privind adăpostirea permanentă a animalelor ce vor fi preluate de la Nuţu Cămătaru, printre care transferul celor patru lei în rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud, transferul urşilor într-una din rezervaţiile organizaţiei din Europa sau amenajarea unui amplasament la Zoo Bucov, "după cele mai înalte standarde internaţionale privind bunăstarea animalelor".

"Animalele au fost bine întreţinute, însă nu aveau carnete de sănătate şi nici alte documente care să ateste că erau deţinute legal şi că au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutăm viteza de reacţie a autorităţilor în acest caz şi sperăm ca această rapiditate să se manifeste şi în cazul altor animale sălbatice deţinute ilegal în captivitate privată", a spus Kuki Bărbuceanu.

Potrivit legislaţiei, deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice este permisă persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA şi pe o perioadă de timp limitată.

"Încălcarea prevederilor legale privind deţinerea şi comercializarea animalelor sălbatice este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, sau cu amendă penală de la 500 de lei la 10.000 lei şi confiscarea animalelor", a precizat Vier Pfoten.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu care au descins luni pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru au constat că aici sunt crescuţi patru lei - doi adulţi şi puii lor - şi doi urşi, fără documentele aferente.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, printre care cai şi canari, sunt deţinute în legalitate, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

  Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că, în urma percheziţiilor făcute vineri, la ferma lui Nuţu Cămătaru au găsit doi urşi, patru lei, doi cerbi carpatini, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă, dintre care unii sunt pursânge olandezi al căror preţ ar ajunge la 100.000 de euro, precum şi mai multe păsări exotice.

Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv în 23 februarie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa