Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Gerard Depardieu şi Harvey Keitel, revoltaţi din cauza unui film din România

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 28 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 2339 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Gerard Depardieu şi Harvey Keitel, revoltaţi din cauza unui film din România

Actorul francez Gerard Depardieu este nemultumit dupa ce un film romanesc in care a jucat a fost ciopartit, astfel incat sa aiba un final fericit.

Pelicula "Condamnat la viata" ("A Farewell to Fools"), in care francezul joaca rolul lui Ipu, a fost modificata de producatorul roman, Family Film, la cererea unui distribuitor american, potrivit Adevarul.

Regizorul filmului, Bogdan Dreyer, dar si actorii vedeta din pelicula, Gerard Depardieu si Harvey Keitel, protesteaza fata de modificarea filmului.

In acest sens, Gerard Depardieu, care joaca rolul lui Ipu in acest film, a trimis o scrisoare deschisa.

"Acum mai bine de un an, am acceptat sa joc in filmul romanesc 'Condamnat la viata', in regia lui Bogdan Dreyer. Povestea scrisa de autorul Titus Popovici si transpusa in scenariu de A. Salamanian si Bogdan Dreyer m-a fascinat imediat, cat si personajul principal Ipu, pe care m-am bucurat sa-l interpretez.

M-am simtit bine in Romania, este o tara primitoare, am lucrat cu placere alaturi de actorii romani, bine pregatiti de altfel, si mi-a placut foarte mult rezultatul montat si editat de regizor.

Ulterior, insa, am aflat ca filmul a fost remontat si reeditat de producatori, la cerinta unui distribuitor american (nu dau numele), care a cerut schimbarea finalului original, cu unul happy-end stil Hollywood, cat si scurtarea filmului, facand din el un film de actiune gen 'pachet DVD' sau 'pay TV', in ciuda faptului ca povestea si scenariul original au multa poezie, iar finalul este unul inevitabil, care pune in valoare tot mesajul filmului", scrie Depardieu.

El precizeaza faptul ca si realizatorii filmului refuza sa recunoasca varianta lungmetrajului care va aparea in cinematografe la jumatatea lunii martie.

"Varianta de montaj cu finalul schimbat pe care producatorul vrea sa o prezinte oficial, noi realizatorii filmului nu o recunoastem si o refuzam categoric. Vorbesc si in numele autorului filmului Bogdan Dreyer, cat si al colegului meu american Harvey Keitel, care este si el la fel de revoltat de aceasta manipulare.

Mai mult, aud ca se zvoneste prezenta mea la premiera, ceea ce nu este adevarat. Voi veni cu drag la premiera filmului, dar la cea adevarata, la filmul pe care am acceptat sa-l fac, nu la editia remontata ilegal. Pentru ca, in plus, producatorul nu a cumparat nici pana astazi scenariul, iar drepturile de autor sunt inca in proprietatea autorului Bogdan Dreyer si a mea.

Deci: Nu-mi dau acceptul ca filmul sa fie prezentat in alta forma decat in cea originala!", se mai arata in scrisoarea actorului.

"Urmaresc si stimez cinematografia voastra si sa nu uitam ca suntem si ramanem europeni, avem cultura noastra, iar americanii pe a lor. Fiecare cu ce stie sa faca. Daca doream sa fac un film american, ma duceam direct in SUA, nu veneam in Romania. Sper, deci, in rezolvarea acestei probleme care tine in loc un film valoros. Profit si salut actorii romani, alaturi de care am jucat, in frunte cu cel mai tanar, Bogdan Iancu. Gerard Depardieu", incheie actorul scrisoarea deschisa.



share - facebook    share - twitter
Mircea a postat: Joi, 28 Februarie, 2013, 13:56 urmatorul comentariu:
Respect pentru Gerard Depardieu!
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta