Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 07 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Prinţul Paul: Am dreptul la 62,5 la sută din moştenirea lui Carol I

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 25 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 1168 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Prinţul Paul: Am dreptul la 62,5 la sută din moştenirea lui Carol I

Printul Paul, recunoscut ca nepot legitim al regelui Carol al II-lea, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie dar si de catre tribunale din Franta, Marea Britanie si Elvetia, este de parere ca "reconcilierea cu Familia Regala ar ajuta imaginea tarii".

In cadrul unui interviu acordat Bursa, printul Paul a declarat: "Eu am fost recunoscut ca primul nascut din prima linie de succesiune masculina si, potrivit ultimei constitutii monarhice, am dreptul la mostenire, atat din punct de vedere dinastic, cat si in ceea ce priveste averea regala".

Dupa 21 de ani, de cand a fost intentat procesul, ICCJ i-a dat castig de cauza, definitiv si irevocabil, ASR Printul Paul al Romaniei in dosarul de Exequatur, prin care acesta a solicitat recunoasterea sentintei de la Lisabona, pronuntata in urma cu 55 de ani, conform careia ASR Printul Carol Mircea al Romaniei a fost recunoscut, inca din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinta de la Lisabona a mai fost recunoscuta in Franta, Marea Britanie si Elvetia.

"Conform sentintei din Portugalia si Codului nostru Civil imi revine, in total, 62,5% din mostenire - 37,5% din partea tatalui meu si 25% din partea printesei Elena, nascuta Lupescu (a treia sotie a bunicului meu), parte pe care am primit-o separat. Este ceea ce s-a decis in Portugalia. Pe aceasta baza, vom discuta si in Romania.

Aici nu a fost deschisa niciodata masa succesorala si nu ar fi trebuit dat nimic inapoi din averea regala pana la finalizarea procesului de Exequator", a mai spus fiul fostului rege al Romaniei.

Dupa redactarea motivarii deciziei din Justitie, au aparut informatii potrivit carora regele Mihai l-ar fi invitat la discutii pe printul Paul. Alteta Sa Regala a infirmat, insa, aceste zvonuri: "Este o dezinformare. Am incercat acum zece ani sa ne vedem, dar nu am reusit. Intentia mea este sa am o intalnire cu unchiul meu cat mai curand. Consider ca este momentul sa ajungem la o intelegere, la urma urmei suntem o familie si 'sangele apa nu se face'. De asemenea, reconcilierea familiei noastre va ajuta la imaginea Familiei Regale, dar si la imaginea Romaniei".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa