Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 23 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mazăre susţine că i s-a cerut MITĂ de la un minister pentru un aviz: "Mă duc să discut cu Ponta"

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 24 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1050 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mazăre susţine că i s-a cerut MITĂ de la un minister pentru un aviz:

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că i s-a cerut mită de la un minister, prin intermediari, pentru obţinerea unui aviz legat de PUZ-ul staţiunii Mamaia, refuzând să spună despre ce instituţie este vorba şi adăugând că, joi, se va întâlni cu Victor Ponta pentru o discuţie pe acest subiect.

Mazăre a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că deocamdată nu va spune despre ce minister este vorba, dar că, în cazul în care situaţia nu va fi rezolvată, atunci va prezenta toate detaliile din acest caz, inclusiv faptul că i s-ar fi cerut mită prin intermediari pentru acest aviz.

Primarul Constanţei a spus că aşteaptă de trei luni un aviz de la un minister de care are nevoie pentru aprobarea PUZ-ului staţiunii Mamaia.

"O să vă pun pe masă un scandal mare legat de Mamaia. Păi, nu se poate, stau de trei luni de zile şi aştept aviz de la un minister. Mai aşteptaţi două zile, că după aia vi le arăt şi o să rămâneţi trăsniţi când vedeţi ce hârtie am primit eu de acolo. Adică, pe de o parte, în fiecare zi la televizor se discută că e nevoie de locuri de muncă, că e nevoie de bani, că e nevoie de investiţii şi pe partea cealaltă vedeţi cum nişte funcţionari de la un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să dau drumul nici măcar lucrărilor pe fonduri europene. Singurul loc din România unde există presiune investiţională şi de la privat şi pe bani europeni şi nişte angajaţi dintr-un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să votez PUZ-ul", a afirmat Radu Mazăre.

El a explicat că va merge, joi, la Bucureşti, pentru a discuta această chestiune cu premierul Victor Ponta şi că nu poate dezvălui mai multe până când nu va avea această discuţie cu primul-ministru.

"Mai lăsaţi-mă trei zile că mă duc să discut chestiunea cu Ponta, că aşa e frumos. Mă duc să-i arăt primului-ministru cum primarul se chinuie de trei luni să ia un aviz în singura staţiune turistică din România care funcţionează. Şi îşi bat joc de mine şi de oamenii care stau cu bani şi de turiştii României nişte funcţionăraşi dintr-un minister. Nu mâine, poimâine, am întâlnire cu Ponta, pentru asta mă duc la Bucureşti. I-am promis lui Ponta că nu o să vă spun până nu port această discuţie cu el. Ca să nu vă spun că mi s-a cerut prin intermediari şi şpagă. Dacă mă întorc fără aviz, atunci vă arăt tot", a declarat primarul Constanţei.

El susţine că nici Victor Ponta, nici ministrul respectiv nu sunt de vină în acest caz, ci nişte funcţionari din ministerul respectiv.

"Dacă mă înţeleg cu Ponta şi aprobăm..., dar nu cu Ponta. Să dea dispoziţie ministrului unde se întâmplă povestea, şi nici măcar ministrul nu este de vină, ci nişte funcţionari dintr-un minister extraordinar de tupeişti", a explicat Radu Mazăre.

În urmă cu două săptămâni, el amintise că nu reuşise să obţină toate avizele pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia, susţinând că sunt greu de trecut barierele birocratice.

"A trece barierele birocratice în România este îngrozitor de greu chiar dacă eşti la guvern, chiar dacă eşti primar, există un imobilism îngrozitor. De exemplu, încă nu am reuşit să obţinem toate avizele necesare votării PUZ-ului Mamaia, unde am presiune investiţională. (...) Dacă nu pun mâna pe telefon să răcnesc la fiecare în parte vreau să vă spun că nu se poate face nicio investiţie în România", a spus Mazăre.

Întrebat dacă în acest ultim caz se referă la miniştri, el a răspuns: "La miniştri, da".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
ACUMA LA TV 19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa