Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 07 Martie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mads Mikkelsen, noul interpret al lui Hannibal Lecter: Tratez fiecare rol ca pe o provocare supremă

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 25 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1176 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mads Mikkelsen, noul interpret al lui Hannibal Lecter: Tratez fiecare rol ca pe o provocare supremă

Actorul danez Mads Mikkelsen, premiat anul trecut la Festivalul de Film de la Cannes şi care interpretează rolul celebrului doctorul Hannibal Lecter în serialul "Hannibal", de la AXN, spune într-un interviu acordat ProTV Magazin că tratează fiecare rol ca pe o provocare supremă.

Fost dansator profesionist, înnobilat cu titlul de cavaler al Danemarcei, Mads Mikkelsen este unul dintre cei mai în vogă actori ai momentului. El a vorbit într-un interviu acordat ProTV Magazin despre rolul Hannibal pe care îl interpretează în serialul cu acelaşi titlu, care este difuzat în prezent şi în România, la televiziunea AXN.

Mads Mikkelsen spune că nu încearcă să îi copieze pe alţi actori care l-au interpretat în trecut pe Hannibal, respectiv Anthony Hopkins şi Gaspard Ulliel.

"Nu încerc să copiez ce s-a jucat deja, însă nici nu mă pot detaşa complet de acest personaj. Hannibal este un om îndrăgostit de artă şi gastronomie şi urăşte tot ce este banal. Însă, în acest serial, acţiunea se petrece înainte de momentele pe care le-aţi văzut pe marele ecran. Vorbim de începuturile lui Hannibal, pe vremea când profesa ca psiholog, ipostază pe care Anthony Hopkins n-a apucat să o joace. Prin urmare nu-l pot copia pe Hopkins, dar nici nu mi-e teamă de el. Dacă mi-ar fi frică, asta ar însemna că nimeni nu mai trebuie să-l joace pe Hamlet, nu?! Pentru că aproape toţi actorii au făcut-o!", mai spune Mads Mikkelsen.

Actorul spune că îl vede pe Hannibal ca pe diavol. "E ceva fascinant la un rol diabolic, pentru că eu îl văd pe Hannibal ca pe Diavol. Nu cred că este un psihopat, ci este chiar Diavolul în persoană. Dintotdeauna - şi nu doar eu, ci lumea în general - am fost atras de personajele negative ale istorie: Stalin, Pol Pot, Mao sau Hitler. Am vrut să înţeleg ce a fost în mintea lor şi cum au ajuns să comită acele atrocităţi", spune Mikkelsen.

El spune că este incitant să interpreteze un rol negativ. "Dar şi personajul lui Hugh Dancy, Will Graham, este unul extrem de provocator, deşi nu este unul negativ. Atât Hannibal, cât şi Will se confruntă cu tot felul de sentimente, de experienţe, au parte de conflicte interioare", mai spune Mads Mikkelsen.

Mikkelsen precizează însă că rolul Hannibal nu este provocarea supremă pentru el: "Tratez fiecare rol în parte ca pe o provocare-supremă. E adevărat că acest personaj este unul emblematic, însă, dacă m-aş gândi la asta în fiecare zi, probabil că aş paraliza".

Actorul spune că niciodată nu uită că Hannibal este un monstru. "Trebuie să ne înţelegem de la început: tot ce face Hannibal este diabolic, înfiorător. Însă eu, ca actor, ca să-l interpretez cât mai bine trebuie să înlocuiesc ororile lui cu ceva ce eu înţeleg. De exemplu, este absolut normal ca Hannibal să se îndrăgostească de pisică, însă eu nu concep aşa ceva. Prin urmare, trebuie să mă gândesc la ceva frumos, care îmi place mie. Dar, niciodată nu uit că este un monstru şi că nu ar trebui să inspire pe nimeni", mai spune Mikkelsen.

El spune că este bun prieten cu actorul Hugh Dancy, interpretul rolului Will Graham în serialul "Hannibal". "Atunci când joci alături de oameni pe care îi cunoşti, pe care îi apreciezi, îţi este foarte uşor să dai tot ce e mai bun din tine", spune Mikkelsen.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa