Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 22 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Trupa Krypton Unplugged va susţine în luna mai concerte pentru românii din diaspora

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 25 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1911 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Trupa Krypton Unplugged va susţine în luna mai concerte pentru românii din diaspora

Trupa Krypton Unplugged se va afla în luna mai într-un turneu de promovare a noului album ''O parte din noi'', având programate concerte la Bruxelles, Luxemburg şi Paris, susţinute pentru românii din diaspora. În noua formulă Unplugged, Eugen Mihăescu (chitară) şi Gabriel ''Guriţă'' Nicolau (voce), alături de Theo "The Lady in Black" - Teodora Dragomirescu (violă), vor prezenta un concert acustic ce restabileşte forţa şi valoarea muzicii lor.

''Prin aceste concerte Krypton doreşte să se apropie de vechii fani, dar şi de generaţia nouă, cu piese deja lansate şi cu noutăţi interpretate unplugged. Această formulă restrânsă, specială a fost creată cu gândul ca o chitară, o voce şi o violă să transmită o vibraţie şi un mesaj aparte unui public ce a crescut cu rockul autohton românesc'', spun membrii trupei într-un comunicat remis AGERPRES.

Primul concert va fi pe 16 mai, la Bruxelles, în Sala "La Rotonde" iar preţul unui bilet este de 22 euro. Rezervările se pot face la e-mail: info@roart.be. Al doilea concert, cel din 17 mai, va fi la Luxembourg, la Club Bar "Le Coral", rezervări - la contact@restaurantluxembourg.lu sau brasserie.lecoral@yahoo.com.

Turneul diaspora se va încheia la Paris, în 18 mai, cu un concert susţinut la Development MAS, Sala Evenementiel, rezervări - la touspoureurope@gmail.com. Preţul biletelor este de 25 euro (VIP) şi 20 euro.

Cele trei concerte fac parte din Proiectul European 2013 "O parte din noi" - Europa susţine cultura românească!, proiect conceput de asociaţiile RoArt asbl din Bruxelles şi Tous pour l'Europe din Paris şi care constă în organizarea de concerte în Belgia, Luxembourg şi Franţa pentru românii din diaspora. Proiectul începe cu turneul trupei Krypton şi poartă titlul noului lor disc.

În cadrul proiectului ''O parte din noi'' - Europa susţine cultura românească! va fi organizat un concurs pentru publicul participant la concertele Krypton din Belgia, Franţa şi Luxemburg, ţara cu cei mai mulţi participanţi urmând a fi gazda proiectelor culturale româneşti viitoare, finanţate prin proiectul cu acelaşi nume. Pentru a lua parte la concurs şi a câştiga un CD Krypton cu semnătura membrilor trupei şi o sesiune foto profesională împreună cu aceştia, iubitorii muzicii trupei trebuie să-şi cumpere bilet până la 9 mai (Ziua Europei) şi să participe la unul dintre cele trei concerte.

Trupa Krypton a apărut pe scena rockului românesc cu aproape trei decenii în urmă, sfidând restricţiile unei ţări comuniste şi revigorând peisajul muzical autohton printr-un stil new wave rock care se detaşa de tendinţele generale ale acelei perioade. Povestea trupei a început prin concerte în licee, în mediile studenţeşti, completate printr-o prezenţă constantă la Cenaclul Flacăra şi la festivalurile de profil. În anii '90, Krypton s-a poziţionat într-o zonă de neo clasic rock metal, concertând în deschiderea unor recitaluri ale unor nume mari ale rockului internaţional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazareth. Albumele "Fără teamă" şi "Lanţurile" au adus într-un timp record mulţi fani iar vocea inconfundabilă a lui Gabi "Guriţă" Nicolau i-a creat un loc aparte formaţiei Krypton în ierarhia rockului autohton.

După mai multe schimbări de componenţă, în 2012, la propunerea lui Eugen Mihăescu, membrii trupei se întorc pe scenă în formula iniţială, care i-a consacrat în perioada anilor 1988-1995.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
ACUMA LA TV 17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa