Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 23 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Veste bună pentru fanii lui Cristi Minculescu

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 02 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 956 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Veste bună pentru fanii lui Cristi Minculescu

Cristi Minculescu a început să colaboreze din nou cu Nuţu Olteanu, fondatorul Iris, cei doi urmând să susţină în curând şi concerte pe scenele din România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Fundaţia Culturală Phoenix.

 Ideea reapropierii de Nuţu Olteanu s-a materializat la insistenţele Fundaţiei Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu, se spune în comunicat.

Fondator al trupei Iris (alături de Emil Lechinteanu şi Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului şi chitarist solo în anii '80, Nuţu Olteanu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor '90, urmându-şi cariera de instrumentist, solist vocal şi profesor de muzică.

Sporadic, a avut apariţii şi pe scenele din România, de cele mai multe ori ca "guest musician" alături de alţi foşti colegi - Holograf.

Potrivit comunicatului, Nuţu Olteanu s-a alăturat noului proiect al lui Cristi Minculescu "cu inima deschisă". La noul proiect vor participa şi doi muzicieni suedezi cu care Nuţu Olteanu colaborează în mod constant: Anders Diephuis şi Ken Sundberg.

"La fel de entuziast, Cristi a luat avionul de la Munchen la Stokholm şi s-au pus cu toţii pe repetiţii, ca în cele mai bune vremuri. Rezultatul îl va vedea şi auzi şi publicul din România în primele apariţii în concert, care vor fi anunţate în curând", se mai spune în comunicat.

Repertoriul va reuni "piese antologice din patrimoniul Iris, dar şi două compoziţii noi", alături de "câteva preluări omagiale din istoria muzicii mondiale".

În toamna anului trecut, Cristi Minculescu a anunţat că părăseşte definitiv trupa Iris. Minculescu s-a stabilit în Germania, la Regensburg, împreună cu familia, şi a comunicat public că este vorba de o hotărâre definitivă, dar că el rămâne deschis oricăror colaborări artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte.

În Germania a fondat o nouă trupă, numită Lotus, alcătuită din muzicieni de diverse naţionalităţi, dar rezidenţi cu toţii în acelaşi oraş, Regensburg. Împreună cu Lotus sau doar cu chitaristul Judy Seutter a susţinut un număr de peste 10 concerte în România şi altele în Germania, ţara unde îşi continuă activitatea muzicală.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
ACUMA LA TV 19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa