Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Connect-R şi Maica Tereza, modele pentru liceenii români

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 31 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 1224 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Connect-R şi Maica Tereza, modele pentru liceenii români

Aproximativ 37% dintre elevii de liceu isi considera tatal drept model de urmat, in timp ce 34% dintre acestia il situeaza pe Connect-R la acelasi nivel cu Bill Gates, releva un studiu realizat online in perioada 13-17 mai de Open-I Research pe un esantion urban de 569 de respondenti cu varste cuprinse intre 14-22 ani.

Reperele masculine ale liceenilor, din business si showbiz, sunt Andi Moisescu - 28%, Johnny Depp - 19%, Raed Arafat - 18%, Pavel Bartos - 16%, Gica Hagi - 16%, Smiley - 12%, Ion Tiriac - 13%, Mircea Badea - 12%, Cristian Mungiu - 10%.

"Am incercat sa intelegem mai bine cum privesc tinerii prezentul si viitorul, ce modele isi aleg si in functie de ce anume fac aceste alegeri.

Tinerii acestei generatii reprezinta un motor al schimbarii, sunt mai pragmatici si mai activi, insa, asa cum arata studiul, au nevoie de sustinere pentru a putea rupe 'cordonul ombilical' si a se indeparta de vechile frici, dezamagiri si frustrari ale generatiilor anterioare", a declarat coordonatorul studiului, Adina Nica, fondatorul Open-I Research.

In privinta modelelor feminine, liceenii considera ca acestea trebuie sa fie luptatoare fara sa-si piarda feminitatea, de succes, puternice, cu venituri proprii - independente financiar de partener, reusind sa-si gestioneze echilibrat cariera, familia si timpul rezervat ingrijirii personale.

Alte trasaturi caracteristice modelului feminin sunt rafinamentul si unicitatea, indrazneala, spargerea tabuurilor, increderea in sine, curajul, dar si altruismul, implicarea in cauze sociale.

Nadia Comaneci, Andra, Andreea Marin si Antonia, alte modele de urmat

Topul figurilor feminine la care aspira liceenii este format din mama - 43%, Nadia Comaneci - 16%, Andra - 11%, Andreea Marin - 8%, Antonia - 8%.

De asemenea, si bunicii reprezinta un etalon pentru 18% dintre liceeni.

In cazul modelelor feminine se regaseste aceeasi tendinta de schimbare, de la modelele "super woman" preferate in liceu, la evolutia catre performanta, Nadia - 13% sau catre implicarea sociala si spirituala, Maica Tereza - 13%.

Studiul mai arata ca 77% dintre tineri au declarat ca vor sa se angajeze, iar 9% ca vor sa-si continue studiile fara sa fie angajati.

Desi discursul tinerilor este unul extrem de pesimist, la nivel de intentie rezultatele studiului demonstreaza ca majoritatea vrea sa ramana in Romania. Dintre acestia 62% vor sa se angajeze in tara, 13% - fie in Romania, fie in strainatate, iar 25% sunt convinsi ca vor sa lucreze in alta tara.

Open-I Research este o companie cu experienta in cercetare de piata pentru strategie si dezvoltarea strategiei de piata, etape esentiale pentru ca orice business sa functioneze si sa se dezvolte.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa