Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

De ce recurg oamenii la sexul din răzbunare?

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 30 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 874 ori | Comentarii stire 0 comentarii

De ce recurg oamenii la sexul din răzbunare?

Multe persoane care tocmai au fost părăsite şi care încearcă să îşi uite fostul partener cred că cea mai bună metodă prin care pot face asta este să se culce cu altcineva. Dar oare de ce recurg oamenii la această tactică?

Potrivit unui nou studiu, publicat în Archives of Sexual Behavior, sexul din răzbunare este real, iar partenerii care au fost părăsiţi folosesc sexul ca metodă de răzbunare, cu copul de a trece mai uşor pentru despărţire.

Sexul din răzbunare este „o armă cu două tăişuri”, în sensul că persoanele părăsite care recurg la această metodă pot avea parte de o îmbunătăţire a stimei de sine sau de un adevărat coşmar. Acesta este genul de sex care apare imediat după o despărţire şi care poate deschide calea spre o nouă experienţă de iubire. Oamenii care încearcă să îşi revină după o despărţire sunt consideraţi a fi vulnerabili din punct de vedere emoţional din cauza stresului, a furiei, a pierderii pe care au suferit-o şi a stimei de sine scăzute.

Specialiştii sunt de părere că angajarea într-o relaţie fără obligaţii îi poate ajuta pe ci care tocmai au întrerupt legătura cu un partener romantic să reducă durerea provocată de despărţire. Această serie de emoţii i-ar putea determina pe parteneri şi să facă sex cu gândul de a „se răzbuna” pe fostul partener. Şansele celor care au fost părăsiţi sau care au încheiat o relaţie de foarte lungă durată de a face alegeri sexuale riscate sau nepotrivite este destul de mare.

Cu toate acestea, depinde de fiecare individ dacă sexul din răzbunare va fi o uşurare sau un dezastru emoţional, însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri susţin că metoda este una populară şi des adoptată de cei cu inima frântă.

Autorii studiului, Lynne Cooper şi Lindsey Barber, au examinat motivele sexuale şi experienţele sexuale de după despărţire  folosind un jurnal online pe care o serie de voluntari trebuiau să îl completeze săptămânal. În total, la studiul care a durat între 10 şi 12 săptămâni au luat parte 170 de indivizi care tocmai se despărţiseră de un partener cu care avuseseră o relaţie importantă. Jurnalul completat online a avut scopul de a surprinde etapele de recuperare psihologică prin care trecea fiecare voluntar.

La final, specialiştii au constatat că după primele patru săptămâni de studiu, o treime dintre subiecţi au declarat că au întreţinut relaţii sexuale cu un alt partener pentru a-şi reveni de pe urma despărţirii. Constatările au indicat că 35% dintre participanţi au spus că au întreţinut relaţii sexuale cu alţi indivizi pentru a-şi uita foştii parteneri, pe când 25% au spus că au făcut asta pentru a se răzbuna. De asemenea, specialiştii nu au fost surprinşi să afle că indivizii care fuseseră părăsiţi aveau mai multe şanse de a face sex din răzbunare, comparativ cu cei care au ales să îşi părăsească ei partenerii.

Una peste alta, specialiştii au observat că întreţinerea relaţiilor sexuale cu alţi indivizi este o acţiune folosită ca un mecanism de adaptare ca urmare a unei dezamăgiri. Acest comportament a început să scadă treptat împreună cu probabilitatea ca indivizii să întreţină relaţii sexuale cu noi parteneri.

Cu toate acestea, indivizii care au declarat de la început că au întreţinut relaţii sexuale cu indivizi noi pentru a se răzbuna pe fostul partener sau pentru a face faţă sentimentelor narative aveau o probabilitate mai mare de a continua să facă sex cu parteneri noi.

Aceste constatări asigură dovezi ştiinţifice pentru cercetarea din acest domeniu, demonstrând că sexul din răzbunare, după o despărţire, este folosit ca un mecanism de adaptare care îi ajută pe indivizi să facă faţă mulţimii se sentimente pe care le au în această perioadă.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa