Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Kim Jong-un a fost ales deputat cu sută la sută din voturi

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 10 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 895 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Kim Jong-un a fost ales deputat cu sută la sută din voturi

Aşa cum se aştepta, fiecare buletin de vot introdus în urne de către alegătorii din circumscripţia sa i-a revenit lui Kim Jong-un. Toţi alegătorii înscrişi la vot au votat, iar toate voturile au fost valide.

Liderul nord-coreean a fost ales duminică în Parlamentul regimului pe care îl conduce, ca şi ceilalţi candidaţi ai partidului unic care se prezintă fără contracandidaţi în scrutine în care alegătorii sunt obligaţi să voteze, relatează AFP.

Comandant suprem al forţelor armate ale Republicii Democratice Coreea (RPDC), preşedinte al Comisiei pentru Apărare Naţională, al treilea membru al dinastiei Kim este de-acum şi deputat.

Alegerea sa "este expresia (. ..) susţinerii absolute a poporului şi încrederii sale profunde în liderul suprem Kim Jong-un", căruia nord-coreenii îi acordă o "înaltă stimă", a comentat agenţia de presă oficială KCNA.

Este vorba despre primele alegeri pentru Adunarea Supremă a Poporului organizate de la instalarea la putere a lui Kim Jong-un, în urma morţii tatălui său, Kim Jong-il, în decembrie 2011.

La fel ca tatăl său, Kim Jong-un a candidat în circumscripţia numărul 111, de la Muntele Paektu. Televiziunea a prezentat sute de militari stând la coadă pentru a depune buletinele în urnă, după care s-au înclinat în faţa portretelor lui Kim Il-sung şi Kim Jong-il, atârnate pe perete.

Muntele Paektu este situat la limita de nord a Coreei de Nord, în apropiere de frontiera chineză. Acesta este considerat sacru de către nord-coreeni, deoarece fondatorul ţării, Kim Il-sung, tatăl lui Kim Jong-il, a stabilit acolo tabăra de gherilă antijaponeză în timpul colonizării Coreei de către Japonia.

Istoriografia oficială a regimului asigură că Kim Jong-il s-a născut pe acest munte în 1942.

KCNA a exaltat luni calităţile lui Kim Jong-un, un "demn succesor", potrivit acesteia, al lui Kim Jong-il şi Kim Il-sung.

Alegeri parlamentare sunt organizate din cinci în cinci ani, iar Adunarea se reuneşte doar o dată sau de două ori pe an, adesea într-o şesiune unică, de o zi, pentru a vota bugetul şi a aproba deciziile adoptate de către Partidul Muncitorilor.

Ultima sesiune datează din aprilie 2013. Atunci a fost adoptat un decret special care oficializa statutul de putere nucleară al Coreei de Nord.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta