Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Chiar și consumul ocazional de canabis afectează creierul (studiu)

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 16 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 883 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Chiar și consumul ocazional de canabis afectează creierul (studiu)

Consumul ocazional de canabis poate afecta în mod iremediabil creierul, acest drog nefiind deloc unul "sigur" iar tinerii sub 30 de ani nu ar trebui să-l consume niciodată, conform unui nou studiu, informează publicația britanică The Daily Telegraph.

Astfel, conform acestui studiu, chiar și persoanele care au consumat canabis ocazional, o dată sau de două ori pe săptămână, timp de câteva luni, au înregistrat modificări importante în centrii cerebrali care guvernează emoția, motivația și dependența.

Cercetători de la Harvard Medical School din SUA au realizat scanări 3D ale creierului studenților care au consumat ocazional canabis și nu erau dependenți de acest drog și au comparat rezultatele cu imagini ale creierului studenților care nu au luat niciodată acest drog. Ei au identificat două regiuni importante ale creierului care sunt afectate de consumul de canabis, iar nivelul de afectare crește proporțional cu nivelul de consum al acestui drog.

Echipa a examinat părți ale creierului asociate emoțiilor, motivației și dependenței în cazul a 20 de studenți care au consumat canabis și au comparat rezultatele obținute cu cele provenite de la un grup martor, format din 20 de studenți care nu au consumat niciodată marijuana. Modificările observate ar putea reprezenta, susțin oamenii de știință, primele semne ale formării adicției, pentru că creierul își modifică modul în care percepe recompensa și plăcerea, ceea ce face ca experiențele obișnuite să fie considerate din ce în ce mai puțin satisfăcătoare prin comparație cu consumul drogurilor.

De cealaltă parte, Prof. David Nutt, de la Imperial College din Londra, atrage atenția că un eșantion de 40 de subiecți nu este suficient de mare pentru a trage o concluzie. Prof Nutt, care a fost dat afară din funcția de consilier guvernamental în privința drogurilor din caza părerilor sale "neortodoxe", a adus în discuție comparația cu alcoolul care este un drog legal. 'Orice efecte ar avea canabisul asupra creierului, acestea sunt incomparabil mai reduse decât efectele pe care le are alcoolul asupra creierului, fiind demonstrate proprietățile neurotoxice ale alcoolului", a susținut el.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa