Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Sanctuarul de urși Libearty de la Zărnești s-a deschis pentru vizitare zilnică

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 764 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Sanctuarul de urși Libearty de la Zărnești s-a deschis pentru vizitare zilnică

Asociația pentru protecția animalelor "Milioane de Prieteni" (AMP) din Brașov anunță deschiderea sezonului de vară la Rezervația de urși "Libearty" de la Zărnești, vizitatorii putând să îi cunoască și pe cei mai noi locuitori ai rezervației, doi pui rămași orfani după ce mama lor a fost împușcată de vânători.

Potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES, Asociația "Milioane de prieteni" a reușit să salveze doi pui de urs, o femelă și un mascul de circa două luni, care au fost descoperiți de șeful unei exploatări forestiere în Pădurea Bogății, în urma sezonului de vânătoare încheiat în urmă cu trei săptămâni. Cei doi pui au fost duși la sanctuarul de la Zărnești pentru a fi preluați în custodie.

"Cel mai probabil mama lor a fost împușcată în timpul unei partide de vânătoare. Cu toate că este ilegal să împuști ursoaica cu pui, în fiecare an descoperim cel puțin două cazuri de pui orfani. Noi îi preluăm și îi supunem unui examen medical înainte de a fi plasați spre reabilitare", precizează în comunicatul de presă președintele Asociației pentru protecția animalelor"Milioane de Prieteni", Cristina Lapis.

Puii erau într-o stare bună când au fost aduși în sanctuar, iar după două zile de carantină în care au fost examinați și hrăniți, au fost predați Centrului de reabilitare din localitatea Bălan,cu care Asociația "Milioane de Prieteni"are relații bune de colaborare și astfel li se asigură șansa de a deveni pui sălbatici fiind redați naturii.

Potrivit comunicatului menționat, dacă pe timpul iernii vizitarea rezervației s-a făcut pe bază de programare, începând din 29 aprilie aceasta este deschisă zilnic, de marți până duminică. Intrările au loc între orele 9.00-12.00 din jumătate în jumătate de oră. La fiecare intrare, grupul va fi format de 24 de persoane, numărul maxim permis pentru o plimbare cu Trenulețul Libertății pentru care, un bilet pentru adulți costă 40 de lei, iar pentru copii 10 lei.

Vizita cuprinde prezentarea celei mai mari rezervații de urși din Europa, într-un scurt documentar despre cum a luat ființă acest proiect, turul rezervației cu Trenulețul Libertății însoțiți de ghid care va prezenta viața grea a celor 78 de urși din rezervație înainte de a fi salvați de Asociația "Milioane de Prieteni". Turul sanctuarului durează aproximativ 45 de minute și surprinde ritualul de hrănire a urșilor, dar și urcarea pe platforma foto de unde rezervația poate fi admirată de la înălțime.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa