Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 18 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

"Hamlet" în regia lui Nikolay Kolyada a deschis Festivalul Internaţional Shakespeare

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 02 Mai, 2012 | Nr. accesari stire 3647 ori | Comentarii stire 0 comentarii


Regizorul Nikolay Kolyada s-a întâlnit cu simpatizanţii săi marţi, la Arcub, cu ocazia Festivalului Internaţional Shakespeare.

"Întotdeauna repet foarte insistent primul act, prima parte, când găsim modalitatea de a exista a actorului pe scenă, când înţelegem acest lucru, pentru că fiecare piesă se deschide cu un alt tip de cheie, nu toate sunt la fel. Pentru piesa asta trebuie o cheie de aur, pentru piesa asta o cheie de lemn, nu toate spectacolele mele sunt ca Hamlet, sunt diferite. (...) Partea a doua a spectacolului o facem foarte repede, în două, trei zile, cam ăsta e principiul de lucru", a declarat Kolyada.

El a spus că îi place foarte mult când actorii se joacă pe scenă, "se prostesc".

Nikolay Kolyada a menţionat că predă de 18 ani la Institutul de Teatru din Ekaterinburg şi că foarte mulţi tineri dramaturgi, elevi, studenţi de-ai lui au devenit cunoscuţi în toată lumea.

"Sunt în general un om fericit, norocos, pentru că mă ocup de ceea ce-mi place şi am făcut mulţi oameni fericiţi în viaţă, le-am arătat lumea, i-am învăţat să joace teatru, să scrie piese. Datorită mie au înţeles ce înseamnă să aibă succes în teatru", a declarat regizorul rus.

În altă ordine de idei, Nikolay Kolyada a precizat că "Hamlet", piesa regizată de el, jucată şi în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, a avut premiera în urmă cu şase ani.

"Când am montat spectacolul le-am spus tot timpul actorilor că prima parte a lui trebuie jucată nu ca o tragedie, ci precum o comedie. De aceea le-am propus să fie histrioni (...) şi pe nesimţite să se treacă într-o zonă de maximă seriozitate", a spus regizorul.

Kolyada-Theatre, instituţie al cărei director artistic este regizorul, este cunoscut şi premiat în toată lumea şi participă la festivaluri naţionale şi internaţionale.

Desfăşurat în perioada 30 aprilie - 2 mai, la Bucureşti, Festivalul Internaţional Shakespeare s-a deschis luni la Teatrul Odeon cu piesa "Hamlet" în regia lui Nikolay Kolyada.

În cadrul festivalului, iubitorii de teatru vor putea vedea, marţi, de la ora 18,00, la Teatru Bulandra, piesa "Romeo şi Julieta", în regia lui Oskaras Korsunovas, iar miercuri, la Sala Arcub, piesa "Oro de Otelo", în regia lui Eugenio Barba, cu care simpatizanţii vor avea ocazia să se întâlnească în aceeaşi zi.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa