Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 19 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Eveniment de muzică clasică pe scena Palatului Cultural Arad

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 02 August, 2012 | Nr. accesari stire 6440 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Eveniment de muzică clasică pe scena Palatului Cultural Arad

În seara de Duminică, 5 August  2012, de la ora 19.00, Sala Palatului Cultural găzduieşte ansamblul simfonic de tineret Danube Youth Orchestra, cu ocazia unui eveniment estival dedicat iubitorilor de muzică clasică.

Danube Youth Orhchestra

 

Înfiinţat la iniţiativa violoncelistului şi dirijorului german Theo Bross, Danube Youth Orchestra este un ansamblu instrumental care însumează tineri muzicieni (cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani) din Germania, Ungaria, România, Serbia şi Croaţia, ale cărui ateliere anuale se desfăşoară în locaţii renumite de pe teritoriile acestora.  Danube Youth Orchestra se înscrie în tradiţia ansamblurilor cu rol formativ, concertul de la Arad marcând o primă apariţie a ansamblului pe minunata scenă de concerte a Filarmonicii. Acest mini turneu organizat în vara anului 2012 va începe în Arad, va continua în Budapesta şi se va încheia în Salzburg.   

Sub bagheta lui Theo Bross şi a altor dirijori din Germania şi Serbia vor putea fi ascultate lucrări din marele repertoriu universal, de la Anotimpurile de Vivaldi, Suita Holberg - Grieg, Suita Carmen - Bizet,  până la succesele de secol XX ale lui Leonard Bernstein Westside Story Suite şi John Williams Schindlers List & Startrek Medley.   

Julia Galic, prezenţă solistică de marcă

Solista acestei seri mult aşteptate este violonista Julia Galic, al cărui renume internaţional se datorează deopotrivă carierei de scenă precum şi celei didactice. Absolventă a clasei de solistică a Academiei de muzică din Stuttgart, Julia Galic este un oaspete obişnuit al ansamblurilor simfonice şi camerale din Europa şi Asia, iar ca îndrumătoare de cursuri de măiestrie interpretativă, este o prezenţă recunoscută în Europa, SUA, Brazilia, Chile, Corea, Japonia, China, Tailanda, Indonezia, Africa şi Emiratele Arabe Unite. Julia Galic este din anul 2002 cadru didactic al Şcolii de Muzică din Tübingen, din 2004 predă la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart, iar din 2011 este profesor la Hochschule für Musik und Theater  din München.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa