Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 26 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Astăzi debutează ediţia 2012 a festivalului de film de la Veneţia

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 29 August, 2012 | Nr. accesari stire 801 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Astăzi debutează ediţia 2012 a festivalului de film de la Veneţia

Festivalul de film de la Veneţia, care se va deschide oficial miercuri seară, cu pelicula regizoarei indiene Mira Nair, 'The Reluctant Fundamentalist', ne va surprinde şi anul acesta cu filme de cinci ore, pelicule scandaloase, autori faimoşi, recorduri absolute, a asigurat noul director artistic al Mostrei, criticul de film Alberto Barbera.

Pe hârtie, Mostra promite deja, în competiţie, un film-scandal, 'Spring Breakers' de Harmony Korine, regizor american independent, protagoniste fiind patru tinere fete dispuse să facă orice pentru a-şi putea plăti o săptămână de vacanţă. Filmul lui Korine este interpretat de Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Heather Morris şi James Franco, în rolul unui rapper traficant de droguri.

Primul record a fost deja stabilit, cu primul lungmetraj proiectat marţi seară pentru jurnaliştii acreditaţi, filmul japonezului Kiyoshi Kurosawa, 'Penance', care durează 300 de minute, în cinci episoade, care povesteşte tragicul destin al celor cinci protagoniste, legate pe viaţă de un moment dramatic trăit, împreună, în copilărie.

Va mai putea intra în cartea Guinness a recordurilor filmul 'O Gebo e a Sombra', în competiţie, cel de al 59-lea film al maestrului portughez Manoel de Oliveira, realizat la vârsta de 103 ani, după exact 80 de ani de la prima sa operă, documentarul 'Douro Faina Fluvial'.

Vorbind tot despre recorduri, la Veneţia vom mai putea aplauda filmul de debut al primei regizoare din Arabia Saudită, Haifaa Al Mansour. Cineasta a studiat literaturi comparate la Universitatea din Cairo şi cinematografie la Universitatea din Sidney. La Lido va prezenta 'Wadja', primul lungmetraj realizat de o femeie din Arabia Saudită şi prima peliculă filmată în întregime în această ţară arabă.

Mostra 2012 va intra în istorie şi pentru faptul că, pentru prima oară, va fi proiectat la Lido un film realizat în Nepal. Este vorba despre 'The Flute' al regizorului Min Bahadur Bham, care povesteşte viaţa lui Bijuli, o fată de 12 ani din provincia Karnali, pe vremea când Maoiştii au participat la alegerile pentru Adunarea constituantă.

Marele şi micul ecran vor purta un dialog la Veneţia, mulţumită regizorului american Michael Mann, preşedintele Juriului, care, după lungmetraje faimoase, ca "Heat" sau "Collateral", va prezenta la Lido un episod dintr-o serie de documentare produse de Mann şi dedicate fotoreporterilor care lucrează în zonele în care se desfăşoară conflicte armate.

La Lido vom mai putea vedea 'Witness' al lui Abdallah Omeish, despre situaţia din Libia, care face parte dintr-o serie de documentare de televiziune produse de canalul american HBO.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa