Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Începe Astra Film Festival, cel mai important eveniment cultural al toamnei

Categorie stire Cultura | Autor stire Iuli Neata | Data publicare Miercuri, 03 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 975 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Începe Astra Film Festival, cel mai important eveniment cultural al toamnei

 Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional de film documentar, ASTRA FILM FESTIVAL, se desfăşoară la Sibiu, între 15 şi 21 octombrie 2012.

 Deşi ediţia acestui an poartă numărul 12, Festivalul de la Sibiu împlineşte aproape două decenii de existenţă, fiind cel mai vechi festival internaţional de film din România. Până în acest an, ASTRA FILM FESTIVAL a fost un eveniment bienal. Parcursul desfăşurării sale din doi în doi ani a cunoscut o excepţie remarcabilă în 2007, când a avut loc o ediţie specială de mare succes a Festivalului, ocazionată de anul Sibiu-Capitală Culturală Europeană.

La ASTRA FILM FESTIVAL 2012 s-au primit un număr record de înscrieri, peste o mie de filme din 54 de ţări.

 Programul oficial al ediţiei cu numărul XII aduce la Sibiu optzeci de filme din 25 de ţări, care sunt prezentate în cadrul celor patru secţiuni competiţionale ale AFF: Internaţional, EcocinematogrAFF, România şi Student Docs şi în secţiunile speciale: Astra Film Junior, Made in Romania, Panel Doc-Investigational, DocStories Marea Neagră şi altele. În afara proiecţiilor de film, ediţia 2012 găzduieşte expoziţii de fotografie, spectacole de muzică, workshop-uri precum şi o serie de masterclass-uri cu invitaţi din elita producătorilor şi regizorilor de film documentar din lume.

 O săptămână efervescentă, în timul căreia Sibiul devine capitala europeană a filmului de non-ficţiune!

 În cei aproape 20 de ani de existenţă, Astra Film Festival Sibiu a devenit un brand cultural recunoscut în România şi în străinătate. Prin competiţia sa, prin calitatea filmelor, multitudinea programelor prezentate şi a workshopurilor de specialitate, festivalul este considerat cel mai important forum al filmului documentar din România. AFF Sibiu este o sărbătoare a filmului documentar, unde publicul profesionist precum şi publicul larg au ocazia să vizioneze filmele şi să poarte discuţii cu realizatorii lor. AFF Sibiu este cunoscut ca un spaţiu unde filmele documentare sunt nu doar vizionate ci şi dezbătute şi au o viaţă lungă în programe internaţionale derulate de Astra Film şi după încheierea Festivalului. Publicul festivalului se întâlneşte cu teme şi subiecte dintre cele mai diverse şi are ocazia de a cunoaşte 'pe viu' regizori veniţi la Sibiu din toată lumea.

 De-a lungul anilor, AFF Sibiu s-a remarcat pentru organizarea excelentă, atmosfera sa axată pe interactivitate fiind cea care atrage un public tânăr, nu numai de pe cuprinsul României, dar şi din ţările vecine.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta