Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Alexandru Tomescu, invitat special al Concertului Regal caritabil, pe 25 octombrie

Categorie stire Cultura | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 19 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 1062 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Alexandru Tomescu, invitat special al Concertului Regal caritabil, pe 25 octombrie

Violonistul Alexandru Tomescu va fi invitat la cea de-a cincea ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, care va fi organizat de Fundaţia Principesa Margareta pe 25 octombrie, de la ora 18.00, la Ateneul Român din Capitală.


Concertul are loc anual cu ocazia aniversării Regelui Mihai I, în prezenţa Familiei Regale a României, la ediţia de anul acesta invitat special fiind violonistul Alexandru Tomescu. Acesta va fi acompaniat pe scena Ateneului Român de Ansamblul Stradivarius, dirijat de Gabriel Bebeşelea, informează un comunicat remis MEDIAFAX.


Programul muzical al serii va cuprinde "Anotimpurile", de Antonio Vivaldi, şi "Cele patru Anotimpuri", de Astor Piazzola.


La primele ediţii ale Concertului Regal caritabil organizat de Fundaţia Principesa Margareta au încântat audienţa muzicieni de renume precum Dan Grigore, la prima ediţie, dirijorul Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio, în 2009, soprana Nelly Miricioiu şi Iuri Tsiple, în anul 2010, şi violonistul Remus Azoiţei acompaniat de dirijorul Christian Badea, în 2011.


"Este o experienţă deosebit de interesantă să cânţi în oglindă «Anotimpurile» de Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla. Deşi fiecare set de lucrări se află la poli opuşi din punct de vedere temporal şi stilistic, există nenumărate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspiră din lucrările lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul nouă, impregnată de ritmuri argentiniene, pline de pasiune şi culoare. Cele două creaţii muzicale sunt o excelentă alegere pentru o seară de gală, aşa cum este ziua de 25 octombrie, în care sărbătorim ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regelui Mihai", a declarat Alexandru Tomescu.


Fondurile strânse la concert sprijină programul naţional Tinere Talente, prin care fundaţia oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.


Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic.


Anul acesta, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, în valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici. Bursele au permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.


De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat o tabără de creaţie la Tescani, o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic şi a continuat să îi promoveze pe tinerii artişti selectaţi în cadrul unor concerte, expoziţii şi evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor şi al susţinătorilor proiectului Tinere Talente.


Alexandru Tomescu a reuşit, prin geniul său artistic, să schimbe definitiv percepţia românilor asupra muzicii clasice. Violonistul fascinează audienţele mondiale prin felul în care modelează sunetele pe vioara sa Stradivarius Elder-Voicu şi este unanim apreciat pentru culoarea şi densitatea sonoră a interpretării sale.


Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long - Jacques Thibaud (Franţa) şi George Enescu (România). În ultimii ani, tânărul violonist a fost invitat să se alăture pedagogilor celebri ai viorii în juriile unor concursuri internaţionale din Italia, Franţa sau România.


De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică, acordurile viorii acestuia au răsunat în cele mai mari săli de concerte ale lumii, printre care Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Berliner Philarmoniker, Théâtre des Champs Élysées (Paris) şi Metropolitan Arts Center (Tokyo), alături de orchestre de prestigiu dirijate de dirijori celebri: Kurt Masur, Valery Gergiev şi Christoph Eschenbach.


Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio, tânărul violonist are o intensă activitate muzicală la nivel naţional, concertând pe scenele tuturor filarmonicilor din ţară. În calitatea sa de preşedinte al fundaţiei culturale "Remember Enescu", Alexandru Tomescu este implicat în numeroase proiecte muzicale, în special organizarea concursului internaţional de vioară "Remember Enescu".


Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit fondată în august 1990 de Principesa Margareta a României şi de Regele Mihai. De 20 de ani fundaţia dezvoltă proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României. Beneficiarii fundaţiei sunt copii, tineri, vârstnici şi familiile lor, persoane aflate în situaţii materiale dificile.


Biletele pentru Concertul Regal caritabil de pe 25 octombrie au preţuri de 150 de lei, 200 de lei şi 300 de lei, în funcţie de locul în sală, şi vor fi puse în vânzare luni, pe site-ul myticket.ro.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta