Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 19 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Biblioteca Naţională a României a primit certificatul de accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi

Categorie stire Cultura | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 04 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 935 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Biblioteca Naţională a României a primit certificatul de accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi

Biblioteca Naţională a României este prima instituţie publică care a primit luni certificatul de accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi din partea Fundaţiei Motivation, în cadrul unui proiect "Marca Accesibilităţii şi Harta Accesibilităţii", finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.


Potrivit directorului general al fundaţiei, Cristian Ispas, până în martie 2014 proiectul va mai evalua şi alte instituţii publice din această perspectivă, cu scopul reducerii numărului persoanelor imobilizate la domiciliu care utilizează fotoliu rulant.


Cu ocazia efectuării unui tur de vizitare a sălilor şi spaţiilor Bibliotecii, un grup de persoane în fotoliu rulant a apreciat luni spaţiul accesibil şi deschis al acestei instituţii, dotat cu lifturi speciale. Grupul a vizitat uşor sala de lectură şi sala cataloagelor, iar mesele de citit sunt special realizate pentru a putea primi şi persoane în fotolii rulante.


"Este prima clădire publică care are spaţii complet accesibile", a spus Ispas.


Reprezentanta Bibliotecii Naţionale, Adriana Borună, care lucrează în cadrul serviciului de cercetare şi dezvoltare al bibliotecii, a mulţumit pentru distincţia acordată şi a declarat că persoanele cu deficienţe sunt bine primite în sălile de lectură şi spaţiile amenajate în cadrul bibliotecii.

"Ne-am redefinit rolul şi misiunea noastră este să fim o instituţie care vrea să conserve mediul cultural naţional.(...) Noi, ca instituţie, ne propunem să oferim servicii accesibile tuturor. Accesibilitatea nu este doar o rampă de acces, ci un acces complet", a spus Adriana Borună.


Ea a arătat că la Biblioteca Naţională urmează să se dezvolte gradul de accesibilitate şi pentru cei care au deficienţe de vedere (prin instituirea unor sisteme acustice).


Prin proiectul social va fi elaborată o hartă a accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi şi vor fi oferite informaţii despre clădiri din Bucureşti şi din mai multe judeţe. Până în 2014 vor fi evaluate 1.000 de clădiri şi peste 2.200 de locuinţe ale utilizatorilor de fotolii rulante din toată ţara.


Cristian Ispas a mai spus că în perioada următoare vor mai fi evaluate şi alte instituţii publice în domeniul accesibilităţii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa