Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 22 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cineastul Steven Spielberg va conduce juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 28 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 564 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cineastul Steven Spielberg va conduce juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes

Regizorul şi producătorul american Steven Spielberg, unul din cei mai puternici oameni de la Hollywood, care a reuşit să alterneze filmele de divertisment cu filmele grave, va prezida juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes, care va avea loc între 15 şi 26 mai, au anunţat joi organizatorii, într-un comunicat citat de AFP.


"Este o mare onoare şi un imens privilegiu pentru mine să prezidez juriul unui festival care nu încetează să arate, neobosit, că cinemaul este limbajul lumii", afirmă, într-un comunicat oficial, Steven Spielberg, care îi va succeda regizorului italian Nanni Moretti.

Steven Spielberg (66 de ani) a prezentat mai multe filme în trecut la Cannes, în special în afara competiţiei. În 1974, el a câştigat premiul pentru scenariu cu 'Drumul spre Sugarland'.

Filmografia lui Steven Spielberg este un 'du-te-vino neîncetat între vis şi realitate. Alternând filme de divertisment şi reflecţii grave asupra istoriei, rasismului sau condiţiei umane, ea depune mărturie despre aspiraţia sa la o lume paşnică şi reconciliată', arată organizatorii festivalului.

În 40 de ani de carieră, el a realizat 27 de filme, din care majoritatea au intrat în istoria cinematografiei mondiale: de la 'Duel pe autostradă', la origine film de televiziune, 'Fălci' sau 'Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute' la 'Jurassic Park', 'Culoarea purpurie' sau 'Lincoln', care i-a permis actorului Daniel Day-Lewis să câştige duminică al treilea său premiu Oscar din carieră.

Spielberg a obţinut Oscarul pentru regie cu 'Lista lui Schindler' în 1994 şi cu 'Salvaţi soldatul Ryan' în 1998.

În opinia lui Thierry Frémaux, delegat general al Festivalului de la Cannes, 'filmele sale, dar şi angajamentul său în toate direcţiile îl fac, an după an, egalul celor mai mari cineaşti de la Hollywood'. 'Suntem mândri să-l primim', a spus Frémaux.

Preşedinţii juriului de la Cannes în ultimii ani au fost Nanni Moretti în 2012, Robert de Niro în 2011, Tim Burton în 2010, Isabelle Huppert în 2009 şi Sean Penn în 2008.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa