Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Angela Gheorghiu şi Dan Grigore deschid, printr-un recital, ,,Gala Star", maniferstare culturală unică în România

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 26 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1870 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Angela Gheorghiu şi Dan Grigore deschid, printr-un recital, ,,Gala Star

Teatrul Municipal ''Bacovia'' organizează şi va găzdui, începând de vineri seară, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional ,,Gala Star", competiţie de artă dramatică unică în România, deschisă actorilor ce au pregătite spectacole de tip ,,one man show" ori ,,one woman show".

Directorul Teatrului Municipal ''Bacovia", Adrian Găzdaru, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul ''a demonstrat că se poate pune semnul egal între spectacol şi actor, marcând individualităţi artistice, scoţând la rampă personalităţi actoriceşti care îşi conjugă talentul şi mijloacele, prezentând recitaluri purtătoare de emoţie, haz, dramatism, magie scenică, la fel ca şi producţiile cu multiple personaje, pirtotehnie ori ample manevre tehnice, de multe ori poate chiar mai pline de energie decât aşa zisele spectacole grele".

''În plus este o invitaţie lansată tuturor actorilor din România şi din lume de a profita, fără reţinere, de capitalul de încredere pe care îl oferă un atare festival. Căci nimic nu poate hrăni mai eficient şi mai puternic încrederea unui actor în el însuşi decât această uriaşă provocare de a se afla singur în faţa publicului şi de a-şi confrunta, astfel, măsura prestaţiei sale la aplauze. Este, aşadar o invitaţie la curaj, trăsătură ce se cuvine redobândită cât mai repede de către artistul de orice fel", a mai precizat pentru AGERPRES directorul Teatrului Municipal ''Bacovia".

În concurs vor intra, în acest an, zece recitaluri a căror valoare va fi apreciată de un juriu al cărui preşedinte de onoare va fi scriitorul spaniol Fernando Arrabal.

Cea mai bună reprezentaţie teatrală va fi recompensată cu Marele Premiu şi Trofeul ''Gala Star", numele câştigătorului urmând a fi înscris, conform tradiţiei, pe o nouă stea de pe ''Walk of Fame" amplasat în faţa teatrului Bacovia.

Juriul va oferi, de asemenea, ''Premiul pentru cel mai bun one-man-show", precum şi ''Premiul pentru cel mai bun one-woman-show".

Fiecare seară va fi încheiată de câte un recital extraordinar susţinut de o personalitate artistică de renume, seria acestora inaugurându-se prin concertul susţinut de soprana Angela Gheorghiu, acompaniată la pian de maestrul Dan Grigore.

Cunoscuta artistă va primi la finele recitalului titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Bacău.

Pe data de 30 aprilie 2013, la ora 10,30, va avea loc, la Teatrul municipal ''Bacovia'', un colocviu dedicat marelui dramaturg spaniol Fernando Arrabal, în prezenţa acestuia.

Vernisajul unei expoziţii cuprinzând afişe ale spectacolelor de teatru prezente, de-a lungul anilor, în cadrul Festivalului ''Gala Star", precum şi de fotografii din cursul reprezentaţiilor prezentate în cele şapte ediţii anterioare vor completa suita de acţiuni din programul acestei manifestări.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta