Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea!” la a 3-a ediţie

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 05 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 1133 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea!” la a 3-a ediţie

Proiectul „Arad, dragostea mea!”, inițiat de Mişcarea Arădeană din prețuire faţă de valorile istorice, culturale și arhitecturale ale orașului nostru, a ajuns aproape de finalul celui de-al patrulea an de activitate, respectiv la cea de a 3-a  ediţie a Concursului de creaţie „Arad, dragostea mea!”.

Principalul scop pe care Mişcarea Arădeană, ca organizaţie non-guvernamentală constituită pentru promovarea Aradului, şi l-a propus prin această iniţiativă, a fost crearea unei punţi de legătură între copiii din oraşul nostru şi toţi cei care doresc să-i susţină valorile, fie că sunt dascăli, părinţi sau voluntari, pentru combaterea nepăsării faţă de comunitatea noastră.

Considerând că nepăsarea apare din necunoaştere, iar necunoaşterea din lipsa de educaţie, şi pentru că, din păcate, sistemul de învăţământ public nu oferă suficiente informaţii care să contribuie la dezvoltarea simţului civic şi a unui patriotism local sănătos, am lansat în urmă cu 4 ani programul de prezentări interactive „Arad, dragostea mea!” în şcoli.

Rezultatele obţinute în acest proiect sunt:

    * schimbarea atitudinii elevilor din şcolile arădene față de oraș, prin creşterea respectului acestora faţă de Arad şi valorile sale;

    * conştientizarea în rândul elevilor a faptului că ei nu doar pot, ci şi trebuie să contribuie la conservarea patrimoniului urban, la promovarea obiectivelor turistice şi culturale ale oraşului, la cunoaşterea şi mediatizarea personalităţilor arădene, a inovaţiilor făcute la Arad

    * stimularea copiilor în a fi mândri că sunt arădeni.

În paralel cu aceasta, în cadrul proiectului a fost derulat anual Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea!”, pentru care copiii/tinerii din Arad sunt invitaţi să prezinte lucrări (desene, picturi, colaje, fotografii, producţii video, eseuri, lucrări plastice – sculptură, modelaj etc) având tematica din titlu, cele mai bune urmând a fi premiate.

Juriul concursului este format din personalități ale vieții cultural-artistice arădene, iar copiii care vor participa la concurs vor fi recompensați cu numeroase premii.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 14 iunie 2013, începând cu orele 17:00, în cadrul unui spectacol organizat în sala Casei de Cultură a Ordinului Minorit din Arad (strada Lucian Blaga nr. 2-4, în curtea catedralei romano-catolice Arad-Centru).

Elevii arădeni care încă nu au trimis lucrări pentru concurs o mai pot face până în data de 10 iunie 2013. Acestea pot fi predate diriginților, cu mențiunea să le transmită Mișcării Arădene pentru Concurs, sau direct coordonatorului proiectului „Arad, dragostea mea!” -  Anca Vesa - tel: 0766-339017, e-mail anca.vesa@miscarea-aradeana.ro.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa