Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 09 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

"Tamara Buciuceanu - o viaţă închinată scenei", volum lansat duminică la Teatrul de Comedie

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 17 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 717 ori | Comentarii stire 0 comentarii


Actriţa Tamara Buciuceanu a lansat duminică, la Teatrul de Comedie, volumul "Tamara Buciuceanu - o viaţă închinată scenei" în care autoarea, Bogdana Darie, prezintă scenele importante din viaţa "doamnei teatrului românesc", amintind rolurile cele mai importante jucate la teatrele din Bucureşti alături de mari actori precum Ştefan Bănică sau Virgil Ogăşanu.

Bogdana Darie a declarat pentru AGERPRES că singurul lucru care o întristează pe artistă este gândul că nu va mai juca foarte mult, cu toate că ştie că publicul "o iubeşte şi o aşteaptă în fiecare secundă, cu fiecare reprezentaţie".

"Nu este o mare diferenţă între omul şi actriţa Tamara Buciuceanu. Un mare actor este un om generos. Tamara Buciuceanu este un om extraordinar de generos. Un om care-şi ajută semenii cu atâta dăruire! Sunt oameni străini care vin şi-i bat la uşă şi îi ajută întotdeauna. Îşi ajută colegii, familia, este un om extraordinar. Poate că în viaţă nu este aşa de veselă ca pe scenă adică este un om mai sobru, foarte aspru, în primul rând cu ea. Vrea să fie la cel mai înalt nivel în fiecare secundă, la fiecare apariţie scenică. Şi acesta este un principiu după care s-a ghidat toată viaţa (...) Poate are şi un regret... eu îi spun mereu că nu se termină şi că publicul o iubeşte şi o aşteaptă în fiecare secundă, cu fiecare reprezentaţie... dumneaei zice că îi e teamă că nu va mai juca foarte mult. Dar altfel nu am auzit să aibă regrete pentru că s.a achitat de fiecare dată când a trebuit să urce pe scenă cât a putut de bine", a declarat Bogdana Darie.

Deşi Tamara Buciuceanu nu a putut fi prezentă la lansare pentru a vorbi despre viaţa de pe scenă, autoarea cărţii a făcut câteva mărturisiri cuprinse în volum. Ea a a spus că opera lansată aminteşte rolurile memorabile din "Chiriţa", "Dimineaţa pierdută" sau "Mamouret" unele dintre piesele preferate ale Tamarei Buciuceanu.

"Sunt câteva roluri despre care am scris şi în carte: rolurile din 'Chiriţa', 'Dimineaţa pierdută', 'Mamouret', 'Aşteptând la Arlechin' mai sunt şi rolurile de la Operetă. Sunt foarte multe roluri pe care le-a iubit. A fost o actriţă care nu a refuzat nimic. A jucat şi roluri mari şi roluri mici (...) A jucat cu actori mari, cu regizori mari. A fost apropiată de foarte mulţi actori: Ştefan Bănică, Virgil Ogăşanu, Gina Patrichi şi mulţi alţii. A jucat cu Liviu Ciulei, Radu Penciulescu... chiar aici, la Teatrul de Comedie (...) filmul 'Liceenii' i-a schimbat foarte mult viaţa în sensul că i s-a adus o foarte mare publicitate. A iubit 'Liceenii' şi îşi aminteşte şi acum de 'Liceenii'", a spus Bogdana Darie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa