Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 19 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Festivalul "Opera Nights" - cinci seri de operă în curtea Castelului Corvinilor şi la Palatul Magna Curia Deva

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 09 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 707 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Festivalul

Cel mai mare festival de operă în aer liber din România - 'Opera Nights'- se va desfăşura, în perioada 10-15 iulie, în decorul oferit de curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara şi pe Esplanada Lapidarium a Palatului Magna Curia din Deva, evenimentul cultural prilejuind melomanilor să urmărească unele dintre cele mai cunoscute opere semnate de Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti şi Frederick Loewe.

'Orchestra, corul şi soliştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet 'Oleg Danovski' din Constanţa, împreună cu alţi artişti români, dar şi din Japonia, Spania, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova, vor oferi un program divers, cu arii memorabile. Vor fi cinci reprezentaţii succesive de operă în aer liber, fapt care nu mai este întâlnit în România, la această oră', a declarat, pentru AGERPRES, directorul festivalului, Alexandru Gruian.

În opinia sa, punerea în comun a potenţialului arhitectural oferit de Castelul Corvinilor Hunedoara şi de clădirea renascentistă Palatul Magna Curia Deva poate genera proiecte culturale de mare anvergură.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, Festivalul 'Opera Nights' se va deschide miercuri seara, la Deva, cu un program special de arii şi duete semnate de Verdi şi Wagner, organizatorii dorind să marcheze astfel faptul că anul 2013 este dedicat celor doi compozitori, la nivel mondial. La deschidere şi-au anunţat prezenţa Principele Radu al României şi ambasadoarea Sloveniei la Bucureşti.

În următoarele zile, iubitorii de operă vor putea urmări, la Castelul Corvinilor, spectacolele 'Trubadurul' de Verdi şi 'Elixirul dragostei', de Gaetano Donizetti, acestea fiind programate joi, respectiv, sâmbătă.

Pe Esplanada Lapidarium din Deva este programat vineri spectacolul 'Don Pasquale' de Gaetano Donizetti, iar duminică, 'My Fair Lady' de Frederick Loewe.

Festivalul 'Opera Nights' se va încheia cu Balul Operei care va avea loc luni în Sala Şemineului de la Palatul Magna Curia din Deva.

Toate spectacolele încep la ora 21,00, iar biletele costă 50 de lei, de persoană. Melomanii care doresc un abonament pentru cele cinci seri de operă vor plăti 200 de lei, de persoană.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa