Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 17 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Balerina Alina Cojocaru se alătură English National Ballet

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 16 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 466 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Balerina Alina Cojocaru se alătură English National Ballet

La începutul lui iunie, balerinii principali ai Royal Ballet Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, un cuplu atât pe scenă, cât şi în afara acesteia, au şocat lumea dansului când şi-au anunţat despărţirea de Royal Ballet. Cojocaru (32 de ani), considerată una dintre cele mai talentate balerine ale lumii, şi Kobborg (41 de ani) nu au anunţat care va fi viitoarea lor destinaţie, iar speculaţiile cu privire la aceasta nu au încetat să apară, a scris luni New York Times în ediţia sa electronică.

Se pare că Alina Cojocaru, născută în România, membră a Royal Ballet din 1999, locuieşte în Londra. Luni, English National Ballet, care este condus de o altă fostă balerină a Royal Ballet, Tamara Rojo, a susţinut că Cojocaru se va alătura trupei în calitate de 'balerină principală' sezonul următor.

Potrivit NYT, această mişcare este una surprinzătoare. English National Ballet nu are prestigiul şi nu se bucură de recunoaşterea internaţională a Royal Ballet sau a altor companii importante cu care balerina a mai colaborat de-a lungul timpului. Cojocaru a fost o 'invitată specială' frecventă în cadrul American Ballet Theater şi Hamburg Ballet - până nu demult considerat o destinaţie verosimilă şi un nou cămin pentru cuplu.

Alina Cojocaru nu a dorit să comenteze pe marginea acestei informaţii, dar jurnaliştii britanici nu au pierdut timpul în a sugera că această mutare către o companie londoneză mai puţin cunoscută poate fi interpretată ca o indicaţie a faptului că cei doi nu mai erau mulţumiţi de condiţiile oferite de Royal Ballet.

Odată cu această mutare, Alina Cojocaru ar urma să se alăture unui grup crescând de dansatori în plin avânt care s-au tot mutat între companii în ultimii ani. În ceea ce-l priveşte, Kobborg nu şi-a anunţat încă planurile.

Această achiziţie ar urma să fie o lovitură de imagine pentru English National Ballet şi pentru Rojo, adesea percepută ca marea rivală a lui Cojocaru la Royal Ballet. Prezenţa Alinei Cojocaru pe scena English National Ballet va mai relaxa o parte din presiunea ce apasă asupra lui Rojo, care până acum a fost principala atracţie a companiei, pe care o şi conduce, notează New York Times.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa