Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 09 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Gărâna a adunat, din nou, iubitorii de muzică folk

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 12 August, 2013 | Nr. accesari stire 794 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Gărâna a adunat, din nou, iubitorii de muzică folk

Ediţia 2013 a Festivalului de folk de la Gărâna a adunat, din nou, foarte multă lume, în Poiana Lupului, locul unde, cu o lună în urmă, a avut loc Festivalul de Jazz.

Timp de două zile, iubitorii muzicii folk au avut ocazia să îi vadă, pe viu, pe Vasile Şeicaru, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Emeric Imre, Alina Manole şi reşiţeanul Cristian Buică. La ranchul muzical de la Gărâna au mai urcat pe scenă Mircea Baniciu, Marius Baţu, Zoia Alecu, Adrian Sărmăşan, Dinu Olăraşu şi Pragu de Sus.

Unii dintre ei au venit, acum, pentru prima oară, la Gărâna, aşa cum este şi cazul Zoiei Alecu, iar locul li s-a părut unul de neuitat.

'Mă aflu la Gărâna, iar cei care nu au venit aici au făcut o mare greşeală. E superb la Gărâna, e soare şi se cântă 'la rupere'. Alături de mine sunt artişti extrem de valoroşi', a afirmat Zoia Alecu.

De asemenea, la festival a fost prezent şi Mircea Baniciu, aflat în Poiana Lupului pentru a patra oară.

'Pentru mine, Gărâna este un eveniment perpetuu, care nu se va termina uşor. Am prieteni aici, am gaşca din Timişoara, îi am pe prietenii din Gărâna, pe care îi iubesc şi care mi-au oferit, ca de fiecare dată, condiţii excepţionale, în aşa fel încât, pentru mine, drumul la Gărâna este o reală bucurie. Aici îmi revăd prietenii, amintirile şi multe din lucrurile pe care, în Bucureşti, le-am cam pierdut. Prin urmare, pentru mine, Gărâna înseamnă ceva!', a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Baniciu.

'Eu sper ca şi de acum încolo să vină nume tot mai mari la Gărâna, pentru că acest lucru nu doar că aduce lume, dar şi dă faimă unui festival. Aşa s-a întâmplat şi cu Festivalul de Jazz', a spus Gigi Tăuş, unul dintre iniţiatorii Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna.

Semenic Fest Folk, desfăşurat în acest an în perioada 9 - 11 august, a cuprins şi o prezentare de creaţii vestimentare, mai exact rochii de seară, aparţinându-i Roniţei Şerban, dar şi un bike fest şi un festival al berii.

'Publicul este mai numeros decât în alţi ani, iar ceea ce este îmbucurător e faptul că acum există activitate şi peste zi, faţă de anii trecuţi, când ranch-ul se umplea doar seara. În jur e plin de corturi, ceea ce nu ne poate decât bucura', a precizat Lora Kortvelyessy, organizator al manifestărilor.

Semenic Mountain Bike Fest 2013 adună, duminică, la start, amatorii de sport în aer liber. De la ora 10:30, bikerii vor pleca pe două trasee: Cross Country circuit - traseul 'expert' 5 km x 4 ture şi Cross Country circuit - traseul 'amatori' 3 km x 4 ture.

Tot duminică, va avea loc Festivalul Berii Bavareze Wieninger, iar seara, de la ora 19,30, vor urca pe scenă Formaţia de Dansuri Germane a Forumului Democratic al Germanilor, Weidenthaler Musikanten, precum şi trupa Pragu De Sus, care va lansa cel de-al treilea material discografic, 'Blocaj în verde'.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
ACUMA LA TV 09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa