Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Tetralogia "Inelul Nibelungilor", sub bagheta lui Marek Janowski, la Festivalul "George Enescu"

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 16 August, 2013 | Nr. accesari stire 672 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Tetralogia

 Tetralogia "Inelul Nibelungilor", de Richard Wagner, va fi prezentată, în premieră, la Bucureşti, la Festivalul "George Enescu", prima parte a seriei începând cu "Aurul Rinului", în seara de 15 septembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul Internaţional "George Enescu" celebrează anul internaţional Richard Wagner prezentând, în premieră, tetralogia "Inelul Nibelungilor". "Aurul Rinului", "Walkiria", "Siegfried" şi "Amurgul Zeilor", unele din cele mai spectaculoase lucrări ale genului de operă din toate timpurile, vor fi interpretate în concert de Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski pe 15 septembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului.

Combinând elemente din mituri germane şi scandinave, Wagner a scris el însuşi libretele, imaginându-şi "opera de artă totală". Inelul magic făcut de piticul Alberich din aurul furat de la Fiicele Rinului, bijuterie care conferă putere asupra întregii lumi, este motivul intrigii care implică trei generaţii de protagonişti, zei şi personaje mitologice. Din distribuţie fac parte unii dintre cei mai importanţi solişti de repertoriu wagnerian ai momentului şi unii dintre cei mai reprezentativi solişti de operă din România.

Festivalul oferă publicului o ocazie unică de a vedea capodopera wagneriană chiar în anul în care întreaga lume a muzicii clasice pune în lumină opera marelui compozitor. Chiar în această vară, celebrul festival BBC Proms a fost deschis cu teatralogia "Inelul Nibelungilor", sub bagheta titanului Daniel Barenboim, care va fi prezent, de asemenea, în această ediţie a festivalului.

În aceeaşi zi, la Ateneul Român, de la ora 17.00, unul dintre cel mai bine cotaţi dirijori asiatici ai momentului, Otomo Naoto, urcă pe scenă alături de Harmonious Chamber Orchestra - Osaka şi de solistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu (flaut) pentru a interpreta "Concertul pentru flaut şi orchestră de coarde", de André Jolivet, precum şi "Octuor-ul în Do Major op.7" de George Enescu.

Totodată, acesta este unul dintre puţinele concerte din festival la care se mai pot găsi bilete, pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-contemporanii-bucuresti-ateneul-roman-531893/performance.html.

De la ora 22.30, în cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopţii, Ghislieri Choir & Consort vor urca pe scena Ateneului Român, alături de cunoscutul dirijor Giulio Prandi şi de unii dintre cei mai cunoscuţi solişti ai lumii - soprana Roberta Invernizzi şi tenorul Luca Cervoni - pentru a interpreta "Regina Coeli în Do Major KV 108" (1771), de Wolfgang Amadeus Mozart, şi "Mattutino de’ morti", de Davide Perez.

Bilete pentru acest concert se pot achiziţiona de pe link-ul: http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-by-midnight-bucuresti-ateneul-roman-529830/performance.html.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe site-ul http://festivalenescu.ro/calendar/events.

Cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România, Festivalul "George Enescu" se desfăşoară între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa