Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 22 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș” și-a redeschis porțile

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 522 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș” și-a redeschis porțile

În perioada 2-6 decembrie 2013, Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș” este pus la dispoziția arădenilor, gratuit, între orele 11.00-14.00.

Muzeul, găzduit de Palatul Românul, a împlinit anul acesta 10 ani de existență, devenind un adevărat Muzeu al Unirii. Astfel, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire, a fost achiziționată o piesă importantă, și anume mașina de scris personală a lui Vasile Goldiș. De asemenea, a fost creat un colț etnografic cu obiecte achiziționate din satul natal al lui Vasile Goldiș, care vin să arunce o imagine asupra locului în care s-a născut cel care, cu 95 de ani în urmă, la 1 Decembrie 1918, proclama Marea Unire.

„Cea mai importantă piesă a Muzeului Memorial Universitar „Vasile Goldiș”, achiziționată în preajma zilei de 1 Decembrie, este mașina de scris personală a lui Vasile Goldiș. Este vorba despre mașina de scris cu care Vasile Goldiș a redactat o parte din articolele publicate în ziarul Românul sau în alte ziare cu care a colaborat. Ne bucurăm că această maşină de scris, un Reminghton, este valoroasă, în primul rând, pentru că a aparținut lui Vasile Goldiș, dar ea are și o valoare intrinsecă datorită vechimii”, a precizat prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative.

Pentru cei care doresc să viziteze muzeul în mod organizat, în afara programului amintit, pot face solicitarea la tel. 0257 282324. 

„În această perioadă am creat un program prelungit pentru grupurile de elevi care, împreună cu profesorii de istorie, pot să viziteze sălile expoziției. La cererea școlilor, putem să adaptăm programul muzeului în funcţie de solicitările directorilor sau profesorilor de istorie”, a încheiat prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa