Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 22 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Poveşti educative despre alimentaţia copiilor se lansează la Cărtureşti

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 13 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 552 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Poveşti educative despre alimentaţia copiilor se lansează la Cărtureşti

            Miercuri, 18 decembrie, ora 18:30, în librăria Cărtureşti din Atrium Mall aducem întâmplări din bucătărie. Episoade înţelepte despre cum să mâncăm sănătos scrise de Alexandra Pintea Varnava şi ilustrate de Dan Purice au prins viaţă în cartea “Povestiri pentru micuţii pofticioşi” apărută la editura Brumar, în această toamnă.

            De-a lungul a 15 poveşti, de la mic la mare suntem invitaţi în bucătăria bunicii - un loc magic, încăpător, cu ferestre mari şi o masă voinică ce tronează chiar în mijloc, un spaţiu în care fiecare lucru îşi are locul: cratiţele în dulapurile de jos, sub stăpânirea cratiţei grăsune, bolurile şi sticlăria pe raftul de mai sus, unde nu pot ajunge uşor copiii, farfuriile sus de tot, la mansardă. Aici fiecare obiect prinde viaţă, fiecare unealtă are o istorie de spus. Iar în fiecare zi se întâmplă câte ceva din care noi toţi avem de învăţat.

 

            “Ideea cărții s-a născut din prietenia mea cu Ioana, un medic nutriționist din orășelul în care locuiesc eu în Grecia. Îmi povestea îngrijorată de numărul mare de copii cu probleme de obezitate ce ajungeau zi de zi la cabinetul ei. Nu știa cum să-i abordeze, cum să le prezinte un mod de viață sănătos, pe înțelesul lor. Așa că i-am propus lumea poveștilor. Ea îmi povestea problemele cu care se confruntau cei mici, eu le filtram prin prisma poveștilor și i le dădeam înapoi. Și așa s-au născut 20 de povestioare, care, spune ea, au ajutat-o enorm în munca ei. În cartea de față am ales câteva, toate dragi mie și lui Ionuț, fiul meu, și am decis să le dăm mai departe. Pentru că problemele de greutate, de alimentație nu țin cont de locul unde trăim, ne confruntăm cu ele peste tot. Ține de noi, de părinți să schimbăm ceva...” (Alexandra Pintea Varnava)

Despre autoare:

 

Alexandra Pintea Varnava s-a născut la Timișoara (1981), a absolvit cursurile Facultății de Jurnalistică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și din 2003 a revenit în orașul natal unde a lucrat în presă. În 2005 a plecat la studii la Viena și în 2007 a absolvit un Master în Relații Publice și Comunicare la Insitutul de Publicistică (Universitatea din Viena). În 2008 s-a mutat în Grecia, pe insula Evia. Scrie povești pentru copii și își povestește aventurile de zi de zi pe blogul www.ouzoland.comshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa