Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 22 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Teatrul arădean face parte dintr-un proiect internaţional de anvergură

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 31 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 656 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Teatrul arădean face parte dintr-un proiect internaţional de anvergură

Proiectul tocmai a fost finalizat și va reuni, pe aceeaşi scenă, artişti din nouă ţări ai zonei balcanice, care include şi actori ai Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Inițiativa de amploare a pornit de la teatrul de stat din oraşul turc Bursa, cu prilejul primei ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor Balcanice „Balkan Breeze”, la care trupa teatrului arădean a participat cu spectacolul „Orchestra Titanic”, în regia lui Alexander Hausvater.

„Pornim un proiect internaţional în care implicăm artişti din toate ţările prezente în acest festival. Vom construi un spectacol din distribuţia căruia să facă parte actori din toate ţările balcanice, un spectacol cu actori din opt sau nouă ţări. Ne dorim ca spectacolul să fie unul itinerant. Îl vom plimba pe scenele ţărilor din care fac parte actorii distribuţiei. Actorii arădeni sunt, de altfel, primii pe care i-am trecut pe lista acestui proiect” spune Arzu Tan Bayraktutan, managerul teatrului din Bursa.

La rândul său, Bogdan Costea, managerul teatrului arădean, a subliniat că „proiectul acesta e o onoare şi provocare pentru noi. Dimensiunea lui şi faptul că teatrul clasic arădean este singurul teatru din România implicat în acest proiect nu poate decât să ne responsabilizeze. Până acum am pus la punct, împreună cu iniţiatorii proiectului, primele detalii tehnice legate de durata şi locul repetiţiilor. Urmează ca în lunile următoare să ne decidem asupra textului pe care vom lucra, precum şi a numelor actorilor implicaţi”.

Prima reprezentaţie a noii producţii internaţionale va avea loc anul viitor, în deschiderea celei de-a doua ediţii a festivalului „Balkan Breeze” de la Bursa.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa