Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ziua Internaţională a Jazzului, sărbătorită în municipiul Arad

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 22 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 718 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ziua Internaţională a Jazzului, sărbătorită în municipiul Arad

Ziua Internaţională a Jazzului va fi sărbătorită, în premieră, în municipiul Arad, printr-o serie de concerte și acțiuni dedicate promovării acestui gen muzical.

Evenimentele sunt organizate de Centrul Județean de Voluntariat Arad, Primăria Municipiului Arad, Molnar Events și Asociația Restart Arad, sub patronajul UNESCO.

Spectacolele vor debuta în 25 aprilie, cu un eveniment recomandat de ARED, cu câteva zile înainte de sărbatoarea propriu-zisă a jazz-ului. Organizatorii dau asigurări că este vorba de un eveniment unic în Europa de Est. Astfel, vor fi prezentate instrumentele lira și pan flute (nai) de către Florin Ștefan într-un concert Jazz Fusion. De asemnea, sunt invitați muzicieni profesioniști din viața culturală a Transilvaniei, cunoscuți atât în țară, cât și peste hotare: Csaba Cserey - tobe și percuție, Aladar Renato Pusztai - vioară, Jozsef Hollandus - chitară bass, contrabas și Nicu Barna - keyboard și sunet. Stilurile muzicale abordate vor curpinde muzica din folclorul tracilor, oriental, asiatic, toate îmbinate într-o manieră de Chill Out Jazz. Concertul conține două părți muzicale, cu videoproiecție și va avea loc pe 25 aprilie în  Club Nerv Arad, de la ora 21.30.

30 Aprilie, Ziua Internațională a Jazz-ului, se va sărbători încă de la primele ore ale zilei în mai multe localuri partenere din municipiul Arad și Chișineu-Criș. Aceste localuri vor difuza toată ziua radio “Iubesc Aradul”, care a pregătit un playlist muzical de jazz mainstream, pentru a familiariza fiecare persoană interesată de acest stil. De la ora 13.00, localurile partenere vor difuza via youtube, concertul de gală din Osaka (Japonia), oraș ales să găzduiască la nivel mondial Ziua Internațională a Jazzului.

De la ora 19.00, Platoul din fața Primăriei Municipiului Arad va găzdui spectacolul de gală din Arad, prin care organizatorii au decis promovarea valorilor locale și nu numai. Astfel, pe scena dedicată Zilei Internaționale a Jazz-ului Arad 2014, spectacolul va fi deschis de duo-ul timișorean “Eclectic Version” cu Vera Ciocan (voce) și Ionuț Dorobanțu (chitară).

Spectacolul se va încheia cu un recital inedit al trupei arădene „Mario & The Teachers”, trupă înființată în toamna anului 2010, la inițiativa percuționistului Mario Florescu, alături de pianistul Radu Rotaru.

"Este important faptul că Aradul se află printre cele peste 200 de orașe care celebrează Ziua Internațională a Jazzului, un gen muzical divers şi multicultural, care are foarte mulți susținători în orașul nostru." – Glad Varga, consilier municipal.

***

Despre Ziua Internaţională a Jazzului

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie "Ziua Internaţională a Jazzului". Acestă zi are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi a învaţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul acestuia.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa