Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 09 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Motive în plus pentru a viziona spectacolele din FITN

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 789 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Motive în plus pentru a viziona spectacolele din FITN

Festivalul Internațional de Teatru Nou se dorește a fi, după cum spunea chiar managerul teatrului arădean, Bogdan Costea, o platformă de exprimare a tot ce este nou și valoros în teatru. Iar o dovadă în plus a faptului că dorința organizatorilor se materializează într-o ediție de valoare constă și în faptul că pe scena festivalului vor fi prezentate inclusiv spectacole laureate ale ediției din acest an a Galei Premiilor UNITER.

Astfel, luni, 12 mai, în sala mare, de la ora 19,00, vom avea ocazia să vedem producția care a câștigat Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru - dans, ZIC ZAC, „un spectacol de Andreea Gavriliu, rezemată de Ştefan Lupu“. De altfel, numele Andreei Gavriliu nu se află doar pe afișul acestui spectacol, ci  și pe cel al celei mai noi producții arădene, a cărei premieră va avea loc în deschiderea festivalului / PERPLEX, de Marius von Mayenburg (regia Theodor Cristian Popescu, coregrafia Andreea Gavriliu).

O zi mai târziu - marți, 13 mai - de la ora 19,00, îi vom vedea pe laureații Premiului pentru debut   Ferenc Sinkó şi Leta Popescu, care ne vor prezenta spectacolul PARALLEL, o producție a Ground Floor Group / Colectiv A, Cluj – Napoca.

Vineri, 16 mai, la ora 21,00 (sala Studio) Teatrul ODEON / dramAcum / Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra (Slovacia) prezintă răvășitorul spectacol - studiu TIPOGRAFIC MAJUSCUL, al Gianinei Cărbunariu, cea care a fost recompensată de UNITER cu  Premiul special pentru teatru – document. În fine, o dată cu spectacolul SCENE DIN VIAȚA INSECTELOR (Centrul Cultural pentru UNESCO București), în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză (sâmbătă, 17 mai, ora 21,30, sala Studio), o vom întâlni pe actrița Nicoleta Hâncu - câștigătoarea Premiului pentru cea mai bună actriță într/un rol secundar.

După cum se vede, selecționerul festivalului, criticul Claudiu Groza, a dat dovadă de inspirație și a reușit să propună pentru ediția din acest an a FITN spectacole și creatori de teatru de prim rang, spre desfătarea iubitorilor de teatru din Arad. Vă reamintim că biletele și abonamentele pentru festival au fost puse deja în vânzare la Agenmția de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa