Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

România la Salonul de Carte de la Torino, ediția 2014

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 09 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 671 ori | Comentarii stire 0 comentarii

România la Salonul de Carte de la Torino, ediția 2014

Salonul Internațional de Carte de la Torino și-a deschis joi cea de-a XXVII-a ediție, aceasta fiind cea mai importantă manifestare de profil din Italia.

România este reprezentată la acest eveniment, pentru al șaselea an consecutiv, cu un stand național și un program bogat de evenimente, organizate de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, potrivit unui comunicat de presă.

Programul primei zile a inclus o întâlnire cu Vasile Ernu, invitat al organizatorilor Salonului de la Torino, cu tema 'Tangram. Europa la 16 ani', prezentarea albumului de fotografie 'La Romania. Le orme del tempo' de Marco Sitran (Heliar Books), eveniment organizat în colaborare cu Biroul Național pentru Turism al României de la Roma, și o dezbatere cu tema 'Clasici ai literaturii române: Emil M. Cioran și Benjamin Fondane' — pornind de la volumele Emil M. Cioran, Il nulla. Lettere a Marin Mincu (1987-1989), Emil M. Cioran, L'intellettuale senza patria (Mimesis) și Benjamin Fondane, Vedute (Joker) cu participarea editorilor Irma Carannante și Giovanni Rotiroti.

Standul României cuprinde un spațiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Grupului Librarium, un spațiu destinat evenimentelor literare, o cabină care găzduiește echipa Radio Torino Internațional, unul dintre parteneri media ai ICR la această ediție, și un punct de informare turistică organizat în parteneriat cu Biroul Național de Turism al României în Italia.

Manifestările organizate de ICR pe parcursul desfășurării Salonului Internațional de Carte de la Torino reunesc peste 50 de personalități culturale: scriitori români, româniști, traducători de literatură română în limba italiană, istorici, editori, critici literari, jurnaliști și reprezentanți ai unor edituri italiene.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa