Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

''Lupii albi'' aduc un omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu la Festivalul Medieval ''Dracula''

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 13 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 929 ori | Comentarii stire 0 comentarii

''Lupii albi'' aduc un omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu la Festivalul Medieval ''Dracula''

''Lupii albi'' - cei mai talentați și mai curajoși cascadori din România - vor face spectacol la prima ediție a Festivalului medieval ''Dracula'', care se desfășoară în acest week-end la Târgoviște.

Bogdan Jianu, cel care va da viață personajului istoric Vlad Țepeș, a precizat că întregul spectacol istoric este conceput de ''Lupii albi''.

''Spectacolul istoric este făcut de noi, 'Lupii albi', este conceptul nostru, scenariul nostru, regia noastră.

Vor participa cascadorii Adi Pavlovschi, Cosmin Pădureanu, Dan Motanu, Mihai Ioniță, Daniel Tomescu, Mohamed Jbara, Mihai Ungureanu și eu, care voi fi personajul Vlad Drăculea.

Alături de noi vor fi actorii Vlad Miriță, Boris Petroff, Carmen Tănase, George Alexandru — în rolul lui Mohamed al II-lea, el interpretând acest rol și în filmul 'Mircea', regizat de maestrul Sergiu Nicolaescu. Din punctul nostru de vedere, am căzut de acord cu colegii să facem un spectacol-omagiu adus regizorului Sergiu Nicolaescu, pentru că marele lui regret a fost faptul că n-a putut face filmul 'Vlad Țepeș''', a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES Bogdan Jianu.

El a precizat că show-ul cascadorilor va fi duminică, 15 iunie, dar toate repetițiile vor fi filmate și în final va fi realizat un montaj.

''Vom filma timp de patru zile, fiecare cascadă separat, pentru a putea face apoi un montaj. Eu sunt Vlad Țepeș, care mai are încă cinci căpitani, e un fel de personaj colectiv, vom urmări parcursul celei de-a doua și a treia domnii ale lui Vlad. Și ca o corectură, el nu suporta să i se spună Vlad Țepeș, e o poreclă dată în vreme, există chiar un document în care cerea să nu mai fie numit Țepeș în scrierile care îl defăimau, e o adnotare făcută de Cancelaria de la Târgoviște. 'Drăculea' nu-l deranja să i se spună, pentru că era o formă românească a numelui Dracula'', a mai precizat Bogdan Jianu.

Festivalul medieval ''Dracula'' se desfășoară în perioada 13-16 iunie, iar în cele patru zile de eveniment vor avea loc mai multe manifestări specifice, într-un cadru special amenajat în parcul Chindia din Târgoviște, dar și în incinta Curții Domnești, la poalele Turnului Chindia.

În prima zi de festival, vineri, va avea loc o paradă medievală, din care nu vor lipsi oștirile lui Vlad Țepeș, nici cele ale lui Mohamed al II-lea. Va urma un recital extraordinar al corului ''Madrigal''. Zilele de sâmbătă și duminică vor fi ''presărate'' cu mai multe momente în spiritul cavalerilor și domnițelor, dar și al muzicii de menestreli, al jocurilor medievale, va avea loc un târg de meșteri tradiționali, sub genericul ''Negustori la poarta cetății''.

Sâmbătă seară, în incinta Curții Domnești, va avea loc un spectacol al Teatrului municipal ''Toni Bulandra'', mai precis spectacolul ''Hamlet'', iar duminică, cel mai așteptat moment al festivalului va fi spectacolul ''Vlad Voievod Drăculea'', o reevocare a celor mai importante momente ale domniei marelui voievod și readucerea în realitate a ceea ce a fost Vlad Vodă, cunoscut ca Vlad Tepeș sau Drăculea, potrivit Alinei Dumbravă, purtător de cuvânt al Primăriei Târgoviște.

Ziua de luni este rezervată unor decernări de premii, conferințe, iar încheierea festivalului se va face cu spectacolul ''Hamlet'' montat și jucat în ruinele Cetății.

Organizatorii au precizat că toate spectacolele vor avea loc în nocturnă, după ora 21, pentru ca publicul să poată admira efectele pirotehnice, iar în timpul zilei vor fi ateliere de sabie, de tras cu arcul, dansuri medievale, jocuri și animație.

Festivalul medieval de la Târgoviște continuă seria festivalurilor la care participă ''Lupii albi''. Ei mai au la activ participarea sau organizarea spectacolului "Mihai Viteazul — Bătălia de la Călugăreni", a Festivalului antic Pelendava, a Festivalului haiducilor "Iancu Jianu" — toate realizate la Craiova.

De ce cascadorii și-au luat numele ''Lupii albi''? — l-am întrebat pe Bogdan Jianu.

''Lupul dacilor n-a fost doar un stindard în luptă, n-a fost doar o armă psihologică, era reprezentarea fizică a spiritului dacic: Lupul Alb, care și-a împrumutat spiritul marilor eroi ai acestui neam încercat'', a spus cascadorul.

Potrivit site-ului ''Lupii albi'', românii au regăsit spiritul purificator al Lupului Alb în privirea demnă a lui Horea, în uitătura cruntă dar dreaptă a lui Vlad, în căutătura înțeleaptă a lui Iancu, în sfruntarea măreață a lui Mihai, în ochii împăcați cu sacrificiul ai Brâncovenilor, în fulgerarea ochilor lui Ștefan''.

''Lupul alb continuă să ocrotească România, ca un părinte trist ce-și vede copii luând-o, din ce în ce mai des, pe drumuri ocolite și întunecate. Spiritul său se regăsește, în stadiu de sămânță, în fiecare dintre voi români, trebuie doar s-o descoperiți! Lupii albi au găsit-o! Ei știu că a fi român e o cinste și ne reamintesc de fiecare dată, prin punerile lor în scenă, că istoria trebuie să rămână vie, că nu e doar o înșiruire de ani și epoci, că strămoșii noștri au dreptul de a fi reînviați pentru fiecare generație în parte'', spun cascadorii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa