Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

National Gallery din Londra invită la 'Making Colour', o incursiune în istoria culorilor

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 18 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 506 ori | Comentarii stire 0 comentarii

National Gallery din Londra invită la 'Making Colour', o incursiune în istoria culorilor

'The National Gallery' din Londra invită publicul, începând din 18 iunie, la o călătorie artistică și științifică în istoria creării culorii și a folosirii ei în artă, oferind prima expoziție de acest tip din Regatul Unit.

'Making Colour' (Crearea culorii), expoziție ce poate fi vizitată până în 7 septembrie, reunește pietre prețioase și pigmenți care au umplut de culoare secole de istorie, informează marți agenția spaniolă de presă EFE.

Împărțită în opt săli consacrate principalelor culori, 'Making Colou' prezintă și o selecție de lucrări — din galeria proprie și împrumuturi — realizate, printre alții, de Pierre Mignard și Sandro Botticelli, care sunt analizate atât din perspectivă cromatică, cât și sub aspectul materialelor folosite. Două filme explică modul în care artiștii transformă pigmenții pentru a realiza opere de artă, precum și știința de a identifica materialele folosite în picturi.

Călătoria în lumea culorilor începe de la discul lui Isaac Newton, dispozitiv circular împărțit în șapte sectoare colorate cu ajutorul căruia se demonstrează că suprapunerea culorilor din spectrul solar — roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet — reconstituie lumina albă.

Un spațiu este dedicat albastrului, culoare apreciată dar rară, obținută dintr-o piatră semiprețioasă care se găsește în mare cantitate în Afganistan. Culoarea este folosită frecvent în reprezentarea Fecioarei. Alte încăperi sunt rezervate culorii verde, care se găsește în mod frecvent în natură, galbenului, utilizat din preistorie sub formă de ocru, și purpuriului, folosit în artă pentru a evidenția luxul și regalitatea. Expoziția continuă cu evoluția de la galben la portocaliu și câștigă energie ajungând la roșu, culoarea favorită a romanilor, care se obținea din minerale, plante ori insecte.

O ultimă sală este dedicată aurului și argintului, care au avut un rol foarte important în arta occidentală în special începând din secolul al XVI-lea.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa