Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Radu Gabrea: Nu pot să fac filme în afara experiențelor pe care le-am trăit

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 19 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 734 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Radu Gabrea: Nu pot să fac filme în afara experiențelor pe care le-am trăit

Regizorul Radu Gabrea, care își va lansa vineri filmul "O poveste de dragoste (Lindenfeld)", a declarat că nu va putea niciodată să facă filme neinspirate, într-o măsură, de experiența sa de viață.

"Nu pot să fac filme în afara a ceea cea am trăit. ('Lindenfeld' — n.r.) are o mare doză de emoție și nostalgie", a spus acesta.

Filmul a fost proiectat în avanpremieră la Cinemateca Română, Sala Union, miercuri, când Radu Gabrea și Victoria Cociaș, care deține unul din rolurile principale, s-au întâlnit cu publicul. Radu Gabrea a spus că s-a hotărât să realizeze acest film după ce a citit romanul "Lindenfeld" al lui Ioan T. Morar, dar a ales să centreze acțiunea pe povestea de dragoste. "Versiunea de dinainte ar fi fost un fel de 'Revizorul' de Gogol", a spus Gabrea.

Victoria Cociaș a vorbit și despre cum a descoperit satul Lindenfeld, în care au fost filmate exterioarele. La momentul la care actrița a ajuns în mica localitate, acolo trăia o singură persoană, o bătrână de 80 de ani. "Era o femeie foarte frumoasă, demnă și senină", a povestit actrița. De altfel, Victoria Cociaș a mărturisit că a fost surprinsă de propunerea lui Radu Gabrea de a juca rolul Helgăi, deoarece personajul este mai în vârstă decât ea. "Mi-a spus cineva că actrițele nu acceptă să se îmbătrânească", a spus Victoria Cociaș, adăugând că pentru acest personaj a folosit o mască special realizată de specialiști germani în machiaj.

Întâlnirea echipei filmului cu publicul a avut loc în cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Națională de Filme — Cinemateca Română, în colaborare cu revista "Observator cultural", începând din noiembrie 2012. Printre cineaștii ale căror filme au fost prezentate și discutate până acum în cadrul programului se numără românii Cristian Mungiu, Dan Chișu, Paul Negoescu, Radu Gabrea, Marian Crișan, Florin Piersic Jr., Călin Peter Netzer, Adrian Sitaru, Cătălin Leescu, Marian Baciu, Corneliu Porumboiu, Igor Cobileanski, Vali Hotea, Tudor Cristian Jurgiu, Anca Damian, Bogdan Mustață, Alexandra Gulea și Vlad Petri, dar și croatul Pavo Marinkovic.

"O poveste de dragoste (Lindenfeld)", cu scenariul semnat de Adrian Lustig și Radu Gabrea, este o comedie dramatică în a cărei distribuție se regăsesc actorii Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș, Mircea Diaconu și Ion Caramitru.

În Frankfurt-ul anului 2005, Ulrich (Ully) Winkler, președintele unei mari companii (personaj interpretat de Victor Rebengiuc), vede la televizor un reportaj despre un fost sat șvăbesc din Banat. Acesta este Lindenfeld, în care Ullie se născuse și trăise până în 1945, când a fugit de prigoană comunistă și a început să facă avere în Germania, încercând să-și șteargă din memorie legăturile sale cu România. După șase decenii, Ullie este puternic marcat de imaginile văzute la televizor, așa că decide ca, împreună cu Boris, vechiul său servitor și prieten credincios, să plece în secret la Lindenfeld. Acolo o regăsește pe Helga, iubita sa din crudă tinerețe (interpretată la maturitate de Victoria Cociaș). Ceea ce urmează este o poveste dulce-amară, plină de nostalgie, candoare și momente tragicomice.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa