Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

VIVA VERDI! Concert vocal simfonic, pe scena de pe Lacul Pădurice

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 26 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 1500 ori | Comentarii stire 0 comentarii

VIVA VERDI! Concert vocal simfonic, pe scena de pe Lacul Pădurice

Duminică, 29 iunie, de la ora 20,30, scena plutitoare de pe Lacul Pădurice va fi din nou însufleţită, de această dată de un concert dedicat creaţiei verdiene. Programul serii cuprinde uverturi, arii și coruri din operele Nabucco, Ernani, Traviata, Forța destinului, Lombarzii, Trubadurul, Aida.

„Ultimele noastre concerte din această stagiune am decis sa le orchestrăm tot la Lacul de la Pădurice - evenimente vibrante cu acces facil şi gratuit oricărui arădean. O gală VIVA VERDI! Într-un spaţiu neconvenţional reprezintă nu doar un inedit pentru Arad, ci şi un tribut adus gândirii creatoare verdiene.“ - dr. Alin Văcean, director general al Filarmonici de Stat Arad.

VIVA VERDI! este titlul ultimului eveniment vocal simfonic al stagiunii 2013-2014, propus de maestrul italian Roberto Salvalaio şi organizat de Filarmonică în seara de 29 iunie 2014, de la ora 20.30, pe scena de la Lacul Padurice. Apelând deopotrivă la performanţele orchestrei simfonice şi ale corului academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaş, splendida selecţie de numere verdiene reprezintă o nouă celebrare a creaţiei aceluia care a dominat mai bine de jumătate de secol scenele de operă ale Italiei secolului al XIX-lea şi o nouă demonstraţie de acuratete şi perfecţiune a invitatului de onorare al ansamblurilor, cel căruia i-au fost încredinţate cele mai dificile şi spectaculoase proiecte mixte de pe parcursul ultimelor stagiuni. Muzici memorabile, încărcate de pasiune, dramă sau iubire se înlănţuie într-o dinamică alertă şi bine evidenţiată a spectacolului, generat de răscolitoarea uvertură a operei Nabucco şi construit din numere vestite din Lombarzii, Ernani, Trubadurul, Traviata, Forţa destinului sau Aida. Tinerii artişti lirici - soprana Paula Iancic şi baritonul David Buzgău - recenţii câştigători ai Concursului Internaţional de Canto „Alexandru Fărcaş“ sunt vocile soliste ale acestei gale, concepută de organizatori ca replică estivală a evenimentului tradiţional al debutului de toamnă, spectacolul Open - Air din luna septembrie, din Parcul Reconcilierii.

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa