Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 05 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Filmul "Problema Voorman" a câștigat premiul publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 01 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 576 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Filmul

Filmul "Problema Voorman" a câștigat premiul publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, un eveniment ce a avut un public de aproximativ 4.000 de persoane la Grădina Botanică din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Pentru prima dată, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a inclus competiția ShortsUP Audience Award, susținută de Digi Film, în care publicul a avut misiunea de a alege cel mai bun film scurt al serii.

Majoritatea spectatorilor de la picnicul cinematografic au acordat cea mai mare notă scurtmetrajului britanic "Problema Voorman" (regia: Mark Gill, Marea Britanie, 2012), o comedie neagră ce-l are în prim-plan pe actorul Martin Freeman. Williams (Martin Freeman), psihiatru cu reputație, e nevoit să-l examineze pe enigmaticul domn Voorman (Tom Hollander), un prizonier ce se crede Dumnezeu. Ceea ce ar fi trebuit să fie un simplu diagnostic se transformă într-un joc al minții în care rolurile se schimbă dramatic.

După ce a fost nominalizat la Oscar și BAFTA, scurtmetrajul "Problema Voorman" primește distincția ShortsUP Audience Award și un premiu de 1.500 de euro oferit de Digi Film, care-l face cea mai populară producție la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

La fel de aplaudată a fost și producția românească "Să mori de dragoste rănită" (regia: Iulia Rugină, România, 2014) situată pe locul al doilea în topul preferințelor cinefililor de la Noaptea Lungă. Al treilea loc în ordinea voturilor a fost ocupat de "Ferma de Ponei" (regia: Joost Reijmers, Olanda 2014), o comedie olandeză despre un cuplu de vârsta a treia, un iPad și o fermă online de ponei.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este organizată în fiecare vară de ShortsUP, care face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toată lumea, fie că e vorba de ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului larg în fiecare sezon, prin evenimente, și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii cinci ani, evenimentele ShortsUP au fost adesea experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei.

O dată pe an, ShortsUP organizează Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul nocturn al iubitorilor de cinema în doze mici.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa