Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Scriitorii britanici căștigă anual din scris circa 11.000 de lire sterline

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 10 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 879 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Scriitorii britanici căștigă anual din scris circa 11.000 de lire sterline

Un scriitor britanic cu program full-time câștigă 11.000 de lire sterline pe an, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Queen Mary din Londra, la comanda organizației scriitorilor din Marea Britanie, Authors” Licensing and Collection Society (ALCS), informează marți BBC.

Conform acestui studiu, numărul scriitorilor care lucrează full-time a scăzut în ultimul deceniu de la 40% din totalul membrilor breslei în anul 2005, la 11,5% în prezent. Totodată, venitul anual obișnuit al unui scriitor profesionist era în 2005 de 12.330 de lire sterline.

"Acest declin rapid al veniturilor și al numărului de scriitori cu program full-time ar putea avea implicații serioase pentru succesul economic al industriilor creative din Marea Britanie", este de părere directorul executiv al ALCS, Owen Atkinson, care a sugerat că sunt "vremuri îngrijorătoare".

Cu toate acestea, există o speranță pentru câștigurile viitoare ale scriitorilor, din veniturile în creștere ale editării digitale, devenită actualmente al treilea cel mai mare sector din punct de vedere financiar ca importanță pentru scriitori, după cărți și reviste/publicații periodice, dar înainte de ziare, radio, film și televiziune.

Self-publishing (auto-publicarea) a devenit, de asemenea, o afacere de tot mai mare succes pentru scriitori, circa 25% dintre ei autopublicându-și o lucrare, cu o rentabilitate a investiției de 40%. Conform studiului, 86% dintre aceștia au declarat că s-ar auto-publica din nou.

Poetul Wendy Cope, citat de BBC, a comentat că cei mai mulți oameni știu că există câțiva scriitori care fac o mulțime de bani, însă acest sondaj, la care au fost chestionați 2.454 scriitori, se referă la marea majoritate a breslei, care nu înregistrează performanțe financiare.

BBC subliniază că scriitori de mare succes, cum este autoarea lui "Harry Potter", JK Rowling, au devenit bogați ca un rezultat al muncii lor. Averea lui JK Rowling este estimată la 570 milioane de lire sterline în lista celor mai bogați artiști, publicată de Sunday Times.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa