Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 12 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Gheorghe Zamfir celebrează pe scena Teatrului de Vară din Arad 50 de ani de carieră

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 761 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Gheorghe Zamfir celebrează pe scena Teatrului de Vară din Arad 50 de ani de carieră

Scena Teatrului de Vară Ethos de la Arad va găzdui în luna august o nouă serie de spectacole deosebite și mai ales un număr însemnat de invitați, artiști consacrați pe marile scene ale lumii.

Seria personalităților artistice care vor apărea în fața publicului arădean, în a doua parte a stagiunii estivale 2014, va începe cu Gheorghe Zamfir, va continua cu Ovidiu Lipan Țăndărică și Ion Caramitru, urmând să se încheie cu Felicia Filip.

Primul spectacol, intitulat ‘‘Gheorghe Zamfir 50’‘, va avea loc miercuri, 6 august, începând cu ora 20.30, la aniversarea a 50 de ani de activitate artistică a maestrului. Spectacolul se dorește a fi un eveniment de o reală valoare culturală, care va pune în lumină nivelul artistic și cariera de peste cinci decenii a unuia dintre cei mai renumiți și apreciați artiști români la nivel internațional, din toate timpurile.

După o săptămână, pe 13 august, la ora 20.30, apreciatul muzician român Ovidiu Lipan Țăndărică va evolua alături de Stelu Enache și Grupul ‘‘Balkano’‘ în cadrul spectacolului intitulat ‘‘Dorlu armânlui’‘, oferind publicului vechi cântece în limba aromână, metamorfozate cu talent și inspirație în adevărate bijuterii muzicale, cu sonorități proaspete, moderne, de la etno pop la world music.

Seria va fi continuată de Ion Caramitru, unul dintre cei mai mari actori români, care va încânta publicul arădean miercuri 20 august, începând cu ora 20.30, într-un spectacol de muzică și poezie intitulat ‘‘Toate-s vechi și nouă toate’‘. Cu acest prilej, Caramitru va aborda un repertoriu variat din opera marilor poeți români Lucian Blaga, Ion Barbu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, precum și fragmente din manuscrisele lui Eminescu, dar va avea pregătite si câteva surprize în graiul aromân din Munții Pindului. Partea muzicală a serii va fi asigurată de flautistul arădean Constantin Tălmaciu și de Corul de cameră ‘‘Voces amicitiae’‘ condus de maestrul Lucian Oniță.

Stagiunea estivală a acestui an va fi încheiată miercuri, 27 august, cu Gala de operetă moderată de maestrul Tiberiu Soare, care va începe tot la orele 20.30. În cadrul galei, soprana Felicia Filip și tenorul Andrei Lazăr, acompaniați de Ansamblul ‘‘Johann Strauss Modern’‘ sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, vor interpreta melodii și arii celebre din operete precum ‘‘Sânge vienez’‘, ‘‘Omul de la Mancha’‘, ‘‘O noapte la Veneția’‘, ‘‘Țara surâsului’‘.

‘‘Filonul Ethosului Românesc a concentrat în jurul său întreaga stagiune estivală din acest an, la Teatrul de Vară din Arad. Nimic întâmplător, nimic surprinzător, ne-am simțit cu toții atrași de chemarea esenței noastre românești și ne-am dat întâlnire sub cerul liber, în fiecare miercuri seara la aceeași oră. O purificare și o eliberare în același timp a sufletelor noastre mult prea adesea, în ultimii ani, răscolite de îndoieli și înstrăinări. Acum știm cu toții că undeva, în Arad, există un loc unde, în fiecare vară, timp de două luni, Ethosul Românesc ne va aduna în spațiul Teatrului de Vară și ne va invita în continuare, în fiecare miercuri, la o întâlnire cu noi înșine’‘, a declarat luni, Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, într-o conferință de presă..

‘‘Mulțumim publicului nostru care ne-a onorat cu prezența și în această vară într-un număr impresionat, în ciuda timpului care uneori nu a fost întotdeauna favorabil și îi invităm pe toți arădenii și în vara anului 2015 la Teatrul de Vară Ethos’‘, a adăugat, la rândul ei, Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Județean Arad.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa