Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 09 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Festivalul național de folclor "Ponoare, Ponoare", la ediția a IX-a

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 04 August, 2014 | Nr. accesari stire 560 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Festivalul național de folclor

Ediția a IX-a a Festivalului național de folclor "Ponoare, Ponoare" a început duminică în perimetrul monumentului natural cunoscut sub numele de "Podul lui Dumnezeu".

Directorul Centrului Cultural Mehedinți, Emilia Mihăilescu, a declarat pentru AGERPRES că manifestarea, la care participă sute de iubitori de cântec românesc din zona montană a județului Mehedinți, va debuta cu o selecție a concurenților veniți din șapte zone etnografice din țară.

"Obiectivele principale ale festivalului nostru sunt descoperirea de noi talente, valorificarea potențialului cultural al zonelor reprezentate de concurenți și conservarea folclorului românesc. Celor mai autentici interpreți amatori, vocali și instrumentiști, li se vor acorda premii de către Primăria comunei Ponoarele", a afirmat Mihăilescu.

La rândul său, primarul localității, Georgică Pătrașcu, a precizat că în programul acțiunii sunt incluse recitaluri ale cunoscuților interpreți de muzică populară Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian, acompaniamentul fiind asigurat de Orchestra Națională "Valahia", condusă de dirijorul Marius Zorilă.

"Festivalul a debutat cu parada portului popular la care au participat tineri și vârstnici din satele din nordul județului Mehedinți: Godeanu, Balta, Isverna, Obârșia-Cloșani, Ponoarele, Baia de Aramă și din orașul doljean Calafat. În cadrul serbării câmpenești vor evolua pe scena de lângă celebru monument carstic menționat și artiștii populari: Angelica Flutur, Nicu Mâță, Grigore Gherman, Beatrice-Maria Băndoiu, Vasile-Bogdan Cioranu, Livia-Ileana Celea, Ștefan-Constantin Moacă și cunoscutul cântăreț Cristian Pomohaci", a spus Pătrașcu.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa