Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 09 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Pictorul arădean Giotto Doichiță a expus la galeriile pragheze

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 August, 2014 | Nr. accesari stire 579 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Pictorul arădean Giotto Doichiță a expus la galeriile pragheze

Primul proiect comun între Municipiul Arad și Primăria Praga 5 s-a desfășurat pe data de 4 august 2014, moment în care a avut loc vernisajul expoziției unui pictor arădean. Giotto Doichiță este artistul care  a fost prezent la Praga pentru a expune la galeriile din sectorul 5, expoziție care va putea fi admirată până pe data de 29 august.

Vernisajul expoziției s-a bucurat de o prezență selectă, printre cei care au dorit să admire expoziția "Geometrie lirică" numărându-se Bogdan Neagu – Ambasada României în Republica Cehă, Veronica Miclea –Institutul Cultural Român din Praga, Nicolae Dedulea - Asociaţia Românilor din Republica Cehă, Petru Lahnit -  prim viceprimarul Praga 5, precum și alți pasionați de artă.

Pictorul Giotto Doichiță s-a arătat onorat că startul colaborării între municipalitatea arădeană și Praga 5 include o acțiune culturală și a ținut să mulțumească gazdelor pentru oportunitatea oferită de a expune la galeriile pragheze. Seria de lucrări expuse, după cum afirmă autorul, se formează la confluenţa a doua limbaje: cel al picturii gestuale și cel al artei populare. Este o pictură în care aceste două formule plastice coexistă completându-se şi sustinându-se reciproc, împrumutandu-şi uneori valorile.

Reprezentanții Primăriei Arad au lansat de asemenea invitația de a continua acest demers și în perioada următoare un pictor din Praga 5 va avea posbilitatea să expună la una dintre galeriile arădene.

Municipiul Arad s-a înfrăţit cu sectorul 5, cel mai mare din Praga (Cehia), parafarea parteneriatului a avut loc în luna iunie 2014, la Praga.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa