Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Filarmonica de Stat Arad pregătește publicului o toamnă impresionantă

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 01 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1172 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Filarmonica de Stat Arad pregătește publicului o toamnă impresionantă

Pentru cea de a 66 oară, porțile Filarmonicii de Stat Arad se vor deschide joi seara, o dată cu inaugurarea noii stagiuni concertistice arădene. Iar data de 2 octombrie va aduce în fața publicului meloman un eveniment muzical monumental, plasat sub semnul creației beethoveniene și dirijat de unul dintre cei mai mari maeștri ai artei dirijorale românești – Horia Andreescu. Beethoven a adus simfonismul clasic pe culmile gândirii filosofice, iar sensibilitatea sa artistică i-a permis să descopere și să dezvăluie omenirii cele mai arzătoare năzuințe umane. Vă propunem un program integral beethovenian, special gândit pentru o monumentală deschidere de stagiune.– dr. Alin Văcean, managerul Filarmonicii de Stat Arad.

Sala Filarmonicii din Arad este una dintre cele mai bune trei săli din țară, alături de cea din Târgu Mureș și, bineînțeles, de cea a Ateneului din București – precizează maestrul Andreescu, cel care își dorește ca Aradul să dețină un loc important pe harta culturală a României. Programul concertului vocal - simfonic de deschidere a noii stagiuni cuprinde Misa în do major op. 86 și Simfonia a VII-a în la major op. 92. Cu o distribuţie solistică de prim rang, alcătuită din soprana Daniela Mureşan Chişbora, mezzosoprana Liliana Mattei Ciucă, tenorul Ionuţ Popescu şi baritonul Cristian Hodrea, cărora i se alătură corul academic pregătit de Robert Daniel Radoias, concertul vocal – simfonic de deschidere a noii stagiuni prefigurează cu succes seria concertelor de excepție care vor marca întreaga lună octombrie.

Cu un program impresionant, pe lângă concertele curente, luna octombrie va dărui publicului și ediția a treia a Festivalului Toamna Muzicală Arădeană. Cu patru întâlniri muzicale de excepție, festivalul va debuta în data de 16 octombrie cu un eveniment extraordinar: versiunea semi – scenică a operei MADAME BUTTERFLY, de Giacomo Puccini, sub bagheta maestrului italian Roberto Salvalaio, în concepția regizorală a lui Nicolae Mihai Brânzeu, corul fiind condus de Robert Daniel Rădoiaș. Printre soliștii care vor înnobila prin măiestria lor seara de 16 octombrie se vor număra și Hasmik Papian (Austria), Liliana Mattei Ciucă, Mario Malagnini (Italia) și Valentino Salvini (Italia).

Din suita evenimentelor extraordinare care vor marca prima lună a noii stagiuni nu trebuie omis Concertul aniversar – Corul Filarmonicii de Stat Arad, 60 de ani de activitate, programat pentru ziua de joi, 16 octombrie, ora 19,00. Am gândit foarte atent acest eveniment, din dorința de a face o legătură între primul concert al corului filarmonicii arădene, de acum 60 de ani, și cel aniversar, de azi, spune Robert Daniel Rădoiaș. Tocmai pentru a face această legătură, vom cânta, la fel ca acum șase decenii, CARMINA BURANA, de Carl Orff, și, la fel ca și atunci, unul dintre soliști va fi chiar un membru al corului, și anume tenorul Ioan Moțiu. Lui li se vor alătura soprana Annamaria Kaszoni și baritonul Adrian Mărcan. – mai arată dirijorul corului, Robert Daniel Rădoiaș, cel care și-a asumat rolul de a pregăti un concert aniversar de excepție.

Așadar, Filarmonica de Stat Arad își așteaptă publicul, cu un program extraordinar, gândit astfel încât să satisfacă gusturile celui mai exigent public meloman.

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa