Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Noutăţi privitoare la situaţia Filarmonicii de Stat Arad

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 25 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 21843 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Noutăţi privitoare la situaţia Filarmonicii de Stat Arad

În cursul zilei de luni, 24 noiembrie, la sediul Filarmonicii de Stat Arad a avut loc o nouă rundă de negocieri, între reprezentanții sindicaliștilor și patronat, de față fiind și un reprezentant al ordonatorului principal de credite – Primăria Municipiului Arad.  Aceasta a avut loc în conformitate cu dispozițiile art.197 din Legea nr.62/2011 a dialogului social, potrivit cărora în timpul grevei organizatorii acesteia continuă negocierile cu conducerea unităţii, în vederea soluţionării revendicărilor care formează obiectul conflictului colectiv de muncă. Precizăm că noua rundă de negocieri a fost convocată de conducerea Filarmonicii de Stat Arad în data de 19 noiembrie 2014, sindicatul reprezentativ din cadrul filarmonicii arădene , S.A.I.F.A., anunțând oficial declanșarea grevei generale în data de 20 noiembrie 2014 (prin adresa nr. 1237 / 20.11.2014).

            Negocierile au început la ora 14,00 și au fost luate în discuție articolele din Contractul colectiv de muncă asupra cărora reprezentanții sindicatului și ai patronatului au puncte de vedere divergente. Menționăm că articolele asupra cărora cele două părți au căzut de acord în rundele anterioare de negocieri nu au mai fost luate în discuție.

Negocierile au avut loc pe parcursul mai multor ore, patronatul și sindicatul reușind să cadă de comun acord asupra tuturor articolelor dezbătute. Următoarea rundă de negocieri va avea loc miercuri, 26 noiembrie, de la ora 14,00.

Precizăm că la această dată, Filarmonica de Stat Arad numără 92 de angajați iar pe ultima listă depusă de S.A.I.F.A. figurează ca aflați în grevă generală 47 de angajați. Din aceștia, cinci au depus înscrisuri prin care anunță faptul că nu mai partipă la această acțiune sindicală, astfel încât numărul total al angajaților aflați în grevă generală este de 42. În aceste condiții, personalul care nu a aderat la această acțiune sindicală își continuă activitatea în incinta filarmonicii. În ceea ce privește corul, acesta repetă normal, sub îndrumarea maestrului Daniel Rădoiaș, iar membrii orchestrei repetă individual.

Pentru seara zilei de joi, 27 noiembrie, Filarmonica de Stat Arad are programat un concert extrem de ofertant stilistic, sub conducerea maestrului Arnold Arthur, din Olanda, iar conducerea instituției își exprimă speranța că publicul meloman va avea ocazia să participe la acest concert. În plus, își exprimă întreaga disponibilitate de continuare a negocierilor cu reprezentanții sindicatului, cu privire la articolele rămase de discutat din cadrul Contractului colectiv de muncă, astfel încât în cel mai scurt timp cu putință acesta să poată fi semnat.

Tocmai pentru a asigura o transparență cât mai mare, la aceste negocieri a fost solicitat și un reprezentant al Primăriei Municipiului Arad, cu statut de observator.

 

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Arad

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa